Gymnasieskola

Lovskola

Elever i klassrum.

Karlstads kommuns gymnasieskolor arbetar ständigt med att fler elever ska nå målen. Därför anordnar vi lovskola för våra elever på alla lov utom jullovet.

Detta läsår erbjuder vi våra elever lovskola på höst-, sport- och påsklovet. Sommarskolan kommer att erbjudas från den 13 juni 2022. 

Eleven blir informerad om detta när anmälan är stängd.

Sommarskola och sommaraktivitet

Här kan du läsa mer om sommarens lovskola och sommaraktivet.

Lovskolan är öppen för elever på kommunala gymnasieskolor

Lovskolan är öppen för elever som studerar på någon av Karlstads kommuns kommunala gymnasieskolor. Du ska vara studerande i årskurs 1-3 vid antingen Tingvallagymnasiet, Nobelgymnasiet eller Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Anmälan till lovskola

Elever som är intresserade av att delta i lovskola anmäler sig genom att fylla i ett forumlär. Formuläret hittar eleven på den egna skolans plattform Its Learning.  

Eget material

På lovskolan tar eleven med sig eget material som lärobok, arbetshäften, penna och sudd. Även dator och kalkylator kan vara bra att ta med. Är du som elev osäker på vad du ska arbeta med på lovskolan så är det bra om du pratar med din ordinarie lärare eller mentor. 

Kontaktuppgifter

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta ansvarig för lovskola i Karlstads gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltning.

Mariah Ljung

mariah.ljung@karlstad.se

054-540 13 73

Henrik Fröling

Mejl: henrik.froling@karlstad.se

Telefon: 054-540 13 19

Uppdaterad den