Gymnasieskola

Studenten 2020

Glad kille och tjej som tagit studenten.

Torsdag den 11 juni tar eleverna på Karlstads kommunala gymnasieskolor studenten. Årets studentfirande i Karlstads kommun blir annorlunda, men studenterna kommer att kunna springa ut.

Anhöriga som inte kan vara på plats kan följa utspringet hemifrån via en livesändning. Studenterna kommer att springa ut klassvis och kommer att kunna tas emot av två anhöriga var. Vårt mål är att göra studenten så högtidlig och minnesvärd som det bara går i dessa tider. Tillsammans med eleverna har vi hittat en lösning som känns bra. 

Inga folksamlingar vid skolan får uppstå

För att dagen ska kunna genomföras enligt vår planering är det viktigt att alla respekterar de rekommendationer som råder. Övrig släkt och vänner kan alltså inte komma till skolans område för att se utspringet.
Vi kommer att spärra av skolområdet och släppa in anhöriga till respektive klass i omgångar. Området kommer att märkas upp - med avstånd emellan - där de anhöriga kan vänta på och ta emot sin student.
Efter att klassen sprungit ut och studenterna tagits emot av sina anhöriga ska dessa avlägsna sig från skolans område så snabbt som möjligt för att ge plats åt nästa klass.

Mer information på skolornas webbsidor

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Nobelgymnasiet

Tingvallagymnasiet

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den