Kulturskolan

Kursbokning

Från och med vårterminen 2023 lägger vi ut alla lediga kurser i vår kurskatalog i StudyAlong.

Boka din kurs direkt i StudyAlong 

Kurskatalogen fungerar som en webbshop och du bokar och betalar din kurs direkt i systemet. Vi "släpper" kurskatalogen inför varje terminsstart men du kan självklart boka kurser under hela året om det finns lediga platser kvar. 

Du bokar en kurs/termin i taget och måste aktivt anmäla dig till varje ny terminen.

Gå till kurskatalogen

Har du skyddad identitet eller ofullständigt personnummer tar du kontakt med Kulturskolans expedition för att boka en kurs.

Study Along består av:

  • En kurskatalog som gör det möjligt att boka kurser online.
  • Digitala klassrum där våra lärare kommunicerar med sina elever.
  • Ett förälder-/målsmanskonto där du bokar och betalar dina barns kurser och eventuell instrumenthyra.

Boka kurs för ny elev

För att kunna boka en kurs behöver du som vårdnadshavare eller myndig elev skapa ett konto i StudyAlong. Du kan skapa konto innan du bokar, eller under tiden.

Återanmälan för befintliga elever

Inför terminsstart får du som vårdnadshavare ett e-postmeddelande med erbjudande om att fortsätta kursen nästa termin samt förtur till att boka den.

Bokar du inte kursen innan svarstiden går ut försvinner erbjudandet och kursen läggs ut i kurskatalogen så att andra kan boka den.

Se till att du har korrekt mejladress och mobilnummer på ditt vårdnadshavarkonto i StudyAlong så att vi kan nå dig med kurserbjudandet.

Intresseanmälan 

Om en kurs är fullbokad kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats. 

Vi använder intresseanmälan för att tipsa dig om lediga platser samt mäta efterfrågan på våra kurser för att utveckla verksamheten. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Elever från andra kommuner

Vi tar endast in elever skrivna i Karlstads kommun i vår ordinarie undervisning. Elever som är folkbokförda i andra kommuner kan boka ensembler och orkestrar i mån av plats efter att elever från Karlstad fått plats.

Gymnasieelever från andra kommuner som inte har möjlighet att delta i Kulturskolan i sin hemkommun kan i mån av plats delta även i den individuella undervisningen. 

Maila till kulturskolan@karlstad.se för att få hjälp att boka kurs. 

Uppdaterad den