Kulturskolan

Kulturskolans verksamhet

Flicka som målar.

Penslar, tvärflöjt, elbas eller den egna kroppen. Vid Kulturskolan skapar barn och unga på massor av olika sätt. Man kan spela ett instrument, i grupp eller enskilt, inom klassisk musik, rock eller pop.

Eller så kan man lära sig improvisation, komposition och musikteori. För de som inte vill syssla med musik finns teater, dans och bild.

Målet är att väcka lusten till kreativt skapande. Här ska finnas både spets och bredd. Dina förutsättningar spelar ingen roll, vi hittar alltid ett sätt som funkar för dig. Du kan till exempel prova musikterapi, som kan bli en väg till bättre motorik för den som har ett funktionshinder.

Alla barn i kommunen ska någon gång under sin skoltid få prova de aktiviteter som erbjuds. Varje läsår får alla elever i årskurs 2 en grundkurs i kultur med bild, dans, musik och teater.

Kulturskolan samarbetar gärna med Karlstads skolor i olika projekt och även med andra kulturutövare.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den