Dans

Våra dansstilar

Här kan du läsa mer om våra olika dansstilar! Du söker till en dansstil och blir erbjuden plats i den dansgrupp som passar din stil och ålder.

Barndans

I barndans arbetar vi med rörelse, rytm och danslek för att på ett lustfyllt sätt locka fram dansen. Vi arbetar med olika motoriska rörelsemoment för att få stärkt kroppskännedom. Vi utvecklar kreativitet, musikalitet, rumsuppfattning samt samarbete. 

Lektionstid: 45-50 minuter.
Barndans kan man söka från 5 års ålder.

Dansmix

I dansmixen arbetar vi med olika musikstilar, dansstilar och danstekniker. Detta för att få en bred grund att stå på. Genom rörelselek och samarbetsövningar fortsätter vi att utveckla vår kunskap inom dansämnet. Musiken är varierad för att fånga in många musikstilar. Vi mixar både klassisk musik med modernare topplistemusik.

Lektionstid: 50-60 minuter.
Dansmix kan du söka från 6 års ålder.

Modern dans

Den moderna dansen har sitt ursprung i reaktionerna mot den klassiska balettens strikta dansstil. Det startade med att man tog av sig skorna och släppte ut håret när man dansade. Under 1900-talet har det inom den moderna/nutida dansen vuxit fram olika danstekniker och det är en blandning av dessa som vi dansar på Kulturskolan idag.

Vi jobbar med teknik och golvarbete för att finna flöde, rytm och tyngd i dansen. Improvisation och komposition är starka influenser inom denna stil. Dansstilen är inte direkt förknippad med en speciell sorts musikstil.

Lektionstid: 60-90 minuter.

Streetdance/Hiphop

Streetdance/Hiphop är en blandning av ett stort antal hiphoprelaterade dansstilar. Inom Hiphop finns olika stilar som till exempel locking, popping, new style och old school. Dansstilen utvecklas ständigt i takt med hiphopmusikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare

Vi jobbar mycket med Hiphopens grunder och tekniker såsom koordination, kroppsuppfattning, styrka och smidighet. Vi jobbar också med att hitta en tyngd och rätt känsla i dansen. Musiken som används är främst Hiphop och R'n'B.

Lektionstid: 60-70 minuter.

Jazzdans

Jazzdans är en scenisk dansstil som ofta syns på scener i musikaler eller shower, den syns även på tv. I Jazzdansen arbetar vi med danstekniska färdigheter, dansfraser och koreografier. Fokus i denna stil ligger på glädje och uttryck. 

Lektionstid 60-70 minuter

Uppdaterad den