Yrkeshögskolan i Karlstad

Industriell elektroniktekniker, 400 yh-poäng, 2 år

Har du ett genuint intresse för teknik och vill ha spännande och varierande arbetsuppgifter inom elektronikindustrin? Då kan 2 års studier på vår yrkeshögskoleutbildning till industriell elektroniktekniker vara en början. Branschen är ständigt på jakt efter personal med rätt kunskaper. 

Du får bland annat lära dig produktionsteknik, hur man gör beräkningar, dimensioneringar och grundläggande kunskaper om kvalitets- och miljöcertifieringssystem enligt ISO-standarderna 9000 och 14000. Eftersom utbildningen också förbereder dig för arbetsledande befattningar, ägnas mycket av studietiden åt ämnen som kommunikation och utveckling av den sociala kompetensen.

Bli expert på elektronik

Efter utbildningen kommer du att vara något av en expert på elektronik och vet hur man bedömer lödkvalité, skapar kretskortslayouter, monteringssätt samt utför mätning och felsökning på de tillverkade produkterna. Du ska också kunna förstå bearbetning med olika maskiner och utrustning.

Programmering och hantering av maskiner för elektronikproduktion, komponenthantering samt produktionsflöden är andra exempel på uppgifter som du som elektroniktekniker förväntas behärska.

Goda framtidsutsikter

Fokus ligger på ämnesområden som främst syftar till att fördjupa dig i elektronikproduktion. Efter utbildningen har du också en god grund för att arbeta med felsökning, försäljning eller att gå vidare mot exempelvis konstruktion. Eftersom ett generationsskifte väntar runt hörnet, har du som gått utbildningen mycket goda chanser till ett spännande och utvecklande arbete på olika nivåer.

Utbildningen är framtagen i samarbete med företag som är verksamma inom elektronikbranschen och ger dig nödvändiga kunskaper för att direkt efter godkänd examen kunna genomföra uppdrag inom flera teknikgrenar.

Våra teknikutbildningar är en del av kvalitetssatsningen Teknikcollege. 

Informationsblad

Informationsblad Industriell elektroniktekniker.

Utbildningsstart och utbildningslängd

Nästa utbildningsstart är i slutet på augusti 2019 och den pågår i 2 år (heltidsstudier).

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha den grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s. ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Läs mer här om behörighet för studier inom Yh.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du även särskilda förkunskaper, vilket innebär att du måste ha godkänt betyg (E/G) i någon av följande kurser eller ha motsvarande kunskaper:

  • Mekatronik 1, 100 p
  • Elektronik och mikrodatorteknik, 100 p
  • Praktisk ellära, 100 p
  • Fysik 1, 150 p

Ansökan

Ansökan kommer att öppna i slutet på februari 2019.

CSN

Utbildningen ger dig rätt att söka studiemedel från CSN.

Kontaktperson

Mikael Persson, utbildningsansvarig
Tel 054-540 17 12
E-post:mikael.persson2@karlstad.se


 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den