Vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning

Inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå finns kurser för dig som har kortare utbildning än nio år eller behöver repetera något eller några ämnen för fortsatta studier eller yrkesutbildning. Kurserna motsvarar grundskolan till och med årskurs 9.

Vad innehåller utbildningen?

Innehåll och studieformer är anpassade till dig som studerar som vuxen. Kurserna ger en allmän kompetens för samhällsliv, arbetsliv och fortsatta studier. Dina egna behov och förkunskaper avgör vad och på vilken nivå du skall studera. Du kan samtidigt läsa kurser på både grundläggande nivå och gymnasienivå.

Kurser inom grundläggande vuxenutbildning: Biologi, engelska, fysik, geografi, hem- och konsumentkunskap, historia, kemi, matematik, religionskunskap, samhällskunskap, svenska/svenska som andraspråk.

Ansökan

Du ansöker om kurser inom grundläggande vuxenutbildning i webbansökan

Studieplan

Din personliga studieplan gör du tillsammans med studievägledare.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den