Vuxenutbildning

Våra utbildningar och kurser

En elev står och ler mot en annan elev.

Här hittar du information om vilka utbildningar du kan läsa hos Vuxenutbildningen i Karlstad.

SFI - Svenska för invandrare

Svenska för invandrare, SFI, är en grundläggande utbildning i svenska för dig som inte har svenska som modersmål. Undervisningen är gratis. Det finns även olika utbildningar och kurser på SFI-nivå. 


Grundläggande vuxenutbildning

Inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå finns kurser för dig som har kortare utbildning än nio år eller behöver repetera något eller några ämnen för fortsatta studier eller yrkesutbildning. Kurserna motsvarar grundskolan till och med årskurs 9.


Gymnasial vuxenutbildning

Inom den gymnasiala vuxenutbildningen kan du läsa enstaka kurser, flera kurser samtidigt eller hela yrkesutbildningar. Du kan läsa på dagtid, på kvällstid eller på distans.


Kombinationsutbildningar

Vuxenutbildningen har olika typer av kombinationsutbildningar, innehållet och upplägget kan variera.


Yrkesutbildningar

En yrkesutbildning består av yrkeskurser på gymnasial nivå. Yrkespaketet startar vid olika tillfällen och APL ingår i samtliga yrkespaket.


Lärlingsutbildningar

Lärlingsutbildning är en studieväg med samma behörighetsregler, kunskapskrav och examensmål (gymnasieskolan) eller programmål (gymnasiesärskolan) som utbildningen som bedrivs på en skola eller inom komvux eller komvux som särskild utbildning.

Lärlingsutbildning syftar till att dig som elev en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att få kunskaper inom yrkesområdet under en handledares ledning på en arbetsplats.


Lärvux - komvux som särskild utbildning

På Lärvux ges du möjlighet att utveckla dina kunskaper och din kompetens för att stärka din ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja din personliga utveckling.


Prövning

En prövning innebär att du läser in kursen på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Dina kunskaper i alla kursmoment kommer att prövas i alla kurser. Prövningsförrättaren sätter betyg efter avslutad prövning.

Uppdaterad den