Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta
Det här jobbar Karlstad med

Återbrukskartan

Vi vill underlätta för dig att leva hållbart. Därför har vi tagit fram Återbrukskartan. I kartan kan du hitta allt från antikaffärer och loppisar, cykelverkstäder, skräddare, elektronik- och vitvarureparatörer. Det ska vara lätt att göra rätt. Du hittar också kartan i Mitt Karlstad-appen.

Så använder du kartan

Kartan innehåller flera olika kategorier: cykelreparatör, elektronikreparatör, mobilreparatör, skomakare, skräddare, vitvarureparatör, tapetserare, övrigt och second hand. De gröna symbolerna står för reparatörer och de lila står för second handverksamheter. I kartan kan du klicka på symbolerna och då kommer det upp information om verksamheten, adress och kontaktuppgifter.

Resurssnål och hållbar konsumtion

Karlstads kommun är en miljösmart kommun, vilket bland annat innebär att konsumtionen i Karlstad ska vara resurssnål och hållbar. Syftet med kartan är att underlätta för besökare och Karlstadsbor att välja en hållbar livsstil.

Vi har även samlat alla aktörer i en broschyr. Här hittar du den.

Tipsa oss

Vill du ha mer information om kartan eller saknar någon verksamhet som borde vara med får du gärna tipsa oss genom att maila till anna.sundell@karlstad.se.

Avgränsningar

Vid första lanseringen har vi valt att kartlägga reparatör- och second hand verksamheter. Senare kan det tillkomma bilpooler samt verksamheter inom delning och uthyrning. Verkstäder för bilar eller hantverkare för reparationer av bostad kommer inte finnas med i Återbrukskartan. Denna avgränsning görs eftersom det redan finns en väletablerad andrahandsmarknad för både bilar och boende, och behovet av guidning inom dessa områden är därför inte lika stort.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den