Livsmedelskollen - kontroller och resultat

Hur rent är det i köket på din favoritrestaurang? Är det tillräckligt kallt i skolans matkyl? Du ska kunna känna dig trygg när du handlar livsmedel i affären eller äter på restaurang. Därför gör kommunen omkring 700 livsmedelskontroller per år och resultaten kan du se i vår karta Livsmedelskollen.

Hur kan livsmedelskollen blir bättre?

Vi vill veta vad du tycker om kartan livsmedelskollen, hur den kan bli bättre för dig som besökare och vad vi kan göra för att få fler besökare. Tack för att du svarar på webbformuläret!
Alla verksamheter i Karlstad kommun som hanterar livsmedel ska vara registrerade hos miljöförvaltningen. Det gäller till exempel caféer, restauranger, butiker och skolkök. De kontrolleras regelbundet av våra livsmedelsinspektörer för att du som konsument ska få säker mat som du inte blir sjuk av. Kontrollerna är oftast oanmälda och görs utifrån de regler och lagar som finns inom livsmedelsområdet.

Kartan fungerar bäst i Google Chrome eller Firefox.

Här kan du se vår karta Livsmedelskollen i ett större format. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontrollresultat

Vid kontrollen bedömer livsmedelsinspektören om verksamheten uppfyller lagstiftningens krav. Om det finns livsmedel som kan vara osäkra för konsumenten, eller andra allvarliga avvikelser, så påpekar vi det och kräver att bristerna ska åtgärdas inom en viss tid. En uppföljande kontroll görs oftast för att se till att verksamheten åtgärdat bristerna.

Alla livsmedelsrapporter är offentliga och kan begäras ut via vårt kontaktcenter 054- 540 00 00.

Taggar för sidan

Livsmedel

Sidan uppdaterad: 2024-03-04

5 Mars 2024