Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Trafikstörningar under Kungabesöket

Den 7 september får vi kungligt besök i Karlstad och inför det förbereder vi centrala Karlstad för att besöket ska kunna genomföras.

Gator avstängda för biltrafik

7 september mellan 10.00-12.00 kommer Älvgatan att vara avstängd för biltrafik mellan Järnvägsgatan och Pilgrensgatan. Gående och cyklister kan passera som vanligt.

7 september mellan klockan 13.30-15.00 kommer Kungsgatan vara stängd för genomfartstrafik vilket även inkluderar transporter. Avstängningen påverkar även busstrafiken. Mer information om hur bussarna leds om hittar du på varmlandstrafik.se.

Avstängda parkeringar

Under besöket kommer ett antal parkeringar att vara tillfälligt avstängda. Parkeringar som berörs av avstängningen finns på Älvgatan, Kungsgatan (utanför Stadshotellet) och Västra Kyrkogatan och markeras med skyltar. På Älvgatan berörs endast korttidsparkeringen utanför Bubbels. På Kungsgatan och Västra Kyrkogatan berörs parkeringar i anslutning till Domkyrkan. Bilar som bryter mot parkeringsförbudet kommer att fraktas bort. Parkeringsförbudet gäller 6 och 7 september.

Parkeringsförbud cykel

Det kommer att vara förbjudet att parkera sin cykel i cykelställ på Älvgatan, Kungsgatan och Järnvägsgatan, utanför Residenset, under besöket, vilket inkluderar de cykelställ som finns i kyrkbacken intill Tingvallagymnasiet. Berörda cykelställ kommer att markeras med skyltar. Lappar sätts på cyklar från och med måndag, med uppmaning om att flytta cyklar till annat cykelställ. Om cyklar står i ställen på morgonen den 7 september, kommer de att fraktas bort till cykelställ vid bibliotekshuset.

Mer om kungabesöket


Sidan publicerad: 2023-09-05

Sidan uppdaterad: 2023-09-08

Hittade du rätt information på sidan?