Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)
01:53 min

Digitala seniormässan

I september 2017 arrangerades Digitala seniormässan på Resurscentrum. Två dagar med föreläsningar, utställare och digitala tips och trix.

- Jag har ju mitt nät och min padda och min telefon och jag använder ju nätet ganska ofta, säger Gunvor Gustafsson, besökare. Går in på google och sånt där. Vi har besökt bankernas montrar. Det är ju intressant att se hur man kan sitta hemma och sköta sina ärenden på nätet. Det tycker jag är bra!

Hur lyssnar man på ljudbok i moobilen? Och kan man låna film digitalt?

- Det är ju väldigt olika hur de äldre tycker om teknik. Många känner sig efter och de kanske inte har fått den hjälpen de behöver för att ta sig in i den nya tekniken. Men det är jättemånga som är väldigt duktiga och ivriga på att lära sig nytt och det är jättekul, säger Ann Holmats, bibliotekarie och utställare.

Goda råd, smarta lösningar och gemenskap.

- Vi vill att framtidens kunder som vi får ska vara digitala redan när de kommer till oss. Vi vill att de ska vara bekväma och känna sig trygga med att använda digitala lösningar, berättar Helena Johansson, utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen.