01:36 min

Byggvision Väse

Tänk om Väse hade fler villor och lägenheter, en gästhamn, besöksmål för naturturism? Karlstads kommun har tillsammans med Väsebor tagit fran en byggvision. Byggvisionen visar lämpliga platser för nya byggnader. 

I framtiden ska Väse fortsätta vara en plats med lantlig prägel. Men tänk om det bodde fler personer i Väse? Dd skulle fritidsgården hålla öppet fler dagar. Då skulle det finnas underlag för en butik. 

Kommunen föreslår att nya bostäder i Väse tätort kan byggas inom en kilometer från järnvägsstationen. Det går att bygga mer bland befintliga hus och i utkanterna. 

Med fler lägnheter kan fler äldre bo kvar i älngre i Väse. Studenter kan bo lantligt och bara ha en hållplats till universitetet. 

Närmast E18 kan företag etablera sig och skapa arbetsplatser. 

Tänk om Väse utvecklade sitt läge vid vattnet? VId VÄnern skulle det kunna bli några villor, en gästhamn, hållplats för båtbussen och vandringsleder (med träspång där det behövs). Tänk om Björnrukan hade vandrarhem och cykeluthyrning så du kunde cykla runt Arnön? 

Tänk om det fanns fler bostäder i mer lantliga lägen? Runt sjön Panken finns tre lämpliga lägen. 

För att det här ska bli verklighet krävs vilja från markägare, boende, näringsliv och mer utredningar från kommunens sida.