Kvinna och man vid dator och skärm

Spelindustri på stark uppgång

Design, konst, litteratur, programmering och projektledning är alla viktiga kompetenser för spelutveckling. I Karlstadsregionen finns alla beståndsdelar samt entreprenörskapet och drivkraften.

Motorn för att utveckla de nya spelen

Berättelser är en del av det värmländska kulturarvet och en skatt att ösa ur för spelidéer och spelutveckling. Genom spelutveckling kan kulturella och kreativa näringar omvandlas till digitala upplevelser och produkter.

Med globala spelbolag och startup-plattformen The Great Journey i spetsen finns de internationella nätverken, talangen och motorn för att utveckla de nya spelen i Karlstadsregionen.

Bygger spelindustri

- Vi har en väldigt klar plan hur vi vill bygga spelindustrin i Värmland, säger Lars Wingefors, VD på Embracer Group.

The Great Journey - utvecklar spelbransch

Plattformen The Great Journey, är en omfattande studio- och affärskompetens med världsomspännande kontakter. Plattformen har lagt grunden för att kunna bygga en spelbransch i Värmland för en global marknad.

Spelbranschen är en snabbväxande och i grunden global och platsoberoende bransch. Etableringar av dataspelsföretag i regionen erbjuder nya arbetssätt där människorna finns utspridda på olika platser i världen, vilket möjliggör för regionen att attrahera bolag och talang från fler branscher.

Innovationsmiljön The Great Journey som även innefattar en accelerator främjar drivkraften att utveckla nya speltitlar genom att ta emot spelutvecklare och stärka deras förmåga som företagare.

Läs mer om The Great Journey Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

20 Juli 2024