Familj på badstranden på Sandgrundsudden
Christine Holm

Välkommen att ta emot den värmländska gästfriheten

Vi vågar påstå att människorna här är lite öppnare och soligare, men så är vi ju också staden med den glada solen som symbol.

Det finns alltid tid för en gofika i Karlstad

På Carli Choklad, ett stenkast från järnvägsstationen, finns många olika godsaker. I utbudet hittar du egentillverkade produkter som chokladpraliner, bröd, bakelser och italiensk glass.

Artisan Bread beläget i vackra lokaler på Kasernhöjden är ett modernt hantverksbageri som erbjuder surdegsbröd, konditori och kaffe. Artisans bagare blev även utsedd till Årets bagare i Sverige 2018.

På Östra Torggatan ligger Swenströmskas Stenugnsbageri. Surdegsbröd, bullar och bakverk är några av godsakerna du hittar i disken och genom det stora fönstret ser du rakt in i bageriet där magi skapas.

I Inre hamn doftar det ofta härligt av det nyrostade kaffet från Löfbergs. På kaffeskrapans inglasade bottenvåning ligger Löfbergs Rosteri och Kaffebar där det serveras fantastiskt kaffe och du kan även boka en kaffeprovning.

En växande gemytlig stadsdel – Inre hamn

På knappt 10 minuters promenad från Karlstads centrum hittar du Inre hamn. Där kan du njuta av närheten till vattnet och äta gott på någon av de populära restaurangerna på bryggan. På Olssons Bazar finns något att äta från den tidiga morgonen till den sena kvällen på deras bageri och intilliggande restaurang. Är du mer sugen på riktigt bra tapas, räkfrossa en solig sommarkväll eller lokalt öl bryggt i det egna microbryggeriet? Då beger du dig bara till andra sidan av hamnen så löser Naviero, Ankdammen och Good Guys det åt dig!

Kultur och nöjen - en levande berättartradition

Karlstad har ett rikt kulturutbud på flera scener runt omkring i staden. Från den lilla intima scenen som erbjuder stand-up och trubadurafton till den stora maffiga arenaupplevelsen där Melodifestivalen och elithockey kan avnjutas.

Wermland Opera är ett av sex operahus i Sverige med uppsättningar som Shrek, Les Misérables och Wagners Ringen. I den gamla gjuteriverkstaden Nöjesfabriken finns tre konsertscener, bowlinghall, tapasrestaurang och den prisbelönta nattklubben Verket. Scalateatern gästas av både musikartister, stand-up och teater. Sist men inte minst har vi Löfbergs Arena som tar emot de riktigt stora arrangemangen och är hemmaarena för Färjestad BK.

På Sandgrundsudden ligger konsthallen Sandgrund Lars Lerin som har blivit ett riktigt stort besöksmål och där hängs konsten om två gånger per år. Ett stenkast därifrån ligger länsmuseet Värmlands Museum som visar både Värmlands historia och internationella utställningar. På cirka 10 minuters promenad från centrum ligger Brigadmuseum som är ett upplevelsemuseum med stoff från kalla kriget.

Läs mer om var du kan äta gott, upptäcka alla evenemang i Karlstad och många andra tips på visitkarlstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

23 Juli 2024