Tre personer diskuterar framför bygge.

Fem solklara skäl att välja Karlstadsregionen

Varmt välkommen till en expansiv region. Här hittar du ett högt handelsindex, stora arrangemang och hög kompetens inom branscher som skogsindustri, verkstadsindustri och ICT (IT och telekom) samt konsultverksamheter inom teknik, ekonomi och reklam.

Karlstadsregionen är öppen och inspirerande och har en god organisation för smidiga företagsetableringar.

Våra fem starkaste skäl att välja Karlstadsregionen

1. Utmärkt infrastruktur och strategiskt läge

Karlstadsregionen ligger mitt i Skandinavien. Läget i triangeln Stockholm – Göteborg – Oslo gör att du alltid är nära dina kunder och nya marknader. Kommunikationerna är goda i alla transportslag. Från Karlstad Airport når du Europas viktigaste av för flygförbindelser på ett par timmar. Det går daglig trafik med tåg och buss till Stockholm, Göteborg och Oslo.

Kartbild med Karlstadsregionens placering.
Karlstadsregionen har ett strategiskt läge mellan Oslo, Stockholm och Göteborg.

2. Världsledande exportindustri

I regionen finns tre mycket starka kluster, paper Province, Stål & Verkstad samt Compare(ICT). Här samlas totalt ca 400 företag för att samverka och stärka sin konkurrenskraft. Paper Province är ett av Europas främsta kluster och har fått utmärkelsen Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative. Compare är ett av Sveriges största nätverk inom IT och kommunikation. Järnmalm är en historiskt viktig naturtillgång för regionen som utvecklats till en av Europas ledande stål- och verkstadsregioner.

3. Attraktiv livsmiljö

I regionen möter Sveriges längsta älv, Klarälven, EUs största insjö, Vänern. Närheten till vatten är alltid påtaglig. Variationen av möjliga boenden är stor. Vid vatten, på landet eller i staden. Förutom vatten är närheten till de värmländska skogarna något många värderar högt. För att inte tala om det utbud av fritidsaktiviteter regionen erbjuder, som exempelvis golf och skidåkning.

Karlstad är en stark besöks- och handelsstad med ett brett shoppingutbud. Kulturlivet är rikt och till exempel presenterar Wermland Opera flera stora opera-, musikal- och orkesterproduktioner årligen. Här finns konsthallar såsom Sandgrund Lars Lerin, muséer, gallerier och mängder av besöks- och utflyktsmål.

Karlstad CCC med plats för 1 600 personer är en av Sveriges mest populära konferensanläggningar, vackert belägen vid Klarälvens strand.

4. Goda kommunikationer

Karlstadsregionen erbjuder närhet till arbete, bostad, skolor och kultur- och fritidsutbud. Allt viktigare i dagens tillvaro. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda, du når hela regionen inom en halvtimme. Kollektivtrafiken har Sveriges nöjdaste kunder och regionen är mycket cykelvänlig. Här är också beslutsvägarna korta och du får besked och beslut på ett smidigt sätt.

5. Konkurrenskraftiga priser

I hela Karlstadsregionen kan vi erbjuda mark, fastigheter och lokaler till konkurrenskraftiga priser. Genom vår organisation kommer du också i kontakt med rätt personer som hjälper dig att hitta det du söker.

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

18 Juni 2024