Haldor Education är ett digitalt verktyg där du som vårdnadshavare kan vara delaktig i ditt barns lärande och utveckling samt ta del av aktuella nyheter från förskolan och skolan. Du kan logga in via en app eller i en webbläsare.
Västra Torggatan 26, Bibliotekshuset
651 84 Karlstad
Öppettider: Måndag till fredag 08.00-16.30
Du kan också översätta nyheter, meddelanden, planeringar och uppgifter till andra språk och få dem upplästa. Längre ner på sidan finns en film om hur du använder den funktionen.
Med appen "Haldor Förälder" får du tillgång till Haldor Education i mobilen och får där notiser om aktiviteter kopplat till ditt barn. Mobilappen finns både för Android och iOS. Sök på Haldor i App Store eller Google play för att ladda ner den.
Du loggar in med e-legitimation i både i appen och i webbläsaren.
Har du frågor om Haldor vänder du dig till ditt barns förskola eller skola.
Har du inte möjlighet att använda e-legitimation kan du vända dig till Kontaktcenter.
Den kommunikation som görs via meddelandefunktionen i Haldor ska röra ditt barns kunskapsutveckling och får inte innehålla känsliga uppgifter om hälsa eller sjukdomstillstånd.
Vill du prata om ditt barns mående ska detta göras muntligt antingen via telefonsamtal, fysiskt möte eller Teamsmöte. Det går däremot bra att använda meddelandefunktion för att be om att få boka ett möte.
Sjukanmälan görs på vanligt sätt och inte via Haldor.
Ladda ner appen eller gå direkt till Haldor i din webbläsare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du loggar sedan in med e-legitimation, till exempel mobilt BankId eller Freja eID.
Har du inte möjlighet att använda e-legitimation kan du vända dig till Kontaktcenter. Du kan besöka dem i receptionen i Bibliotekshuset eller ringa på 054-540 00 00.
Har du inte har varit inloggad i Haldor under sju dagar behöver du logga in med e-legitimation igen.
Börja med att testa att logga in på Haldor via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i antingen mobiltelefonen eller på datorn.
Får du information så som "Du saknar aktiva barn" eller "Du har ingen koppling till Haldor", kontakta ditt barns mentor.
Det är viktigt att din mobiltelefon har de senaste uppdateringarna. Uppdatera din telefons operativsystem (Android eller iOS).
Behöver du hjälp kan du vända dig till en pedagog på förskolan eller ditt barns mentor i grundskolan.
På Elevsajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns också information och stöd kring Haldor.
Via Haldor Support Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du också få svar på dina frågor. (Där kan du läsa om funktioner som vi ännu inte har tillgång till. Den informationen får du bortse ifrån).
Har du inte möjlighet att logga in med e-legitimation, ta kontakt med Kontaktcenter på 054-540 00 00 eller besök dem i bibliotekshuset.
Nej, du behöver bara logga in en gång. När du är inne i Haldor kan du enkelt växla mellan dina barn.
Nej, det är endast barnets vårdnadshavare som kan logga in i Haldor. I Haldor får vårdnadshavarna tillgång till elevens bedömningar, omdömen och eventuella extra anpassningar. Detta är information som endast barnets vårdnadshavare får ta del av.
Sjukanmäl inte i Haldor
Haldor får inte innehålla känsliga uppgifter om ditt barns hälsa eller sjukdomstillstånd.
Därför är det viktigt att sjukanmälan görs enligt vanlig rutin i Edlevo. Det gäller för både förskola och grundskola.
I appen Haldor Förälder får du aviseringar vid:
Du som vårdnadshavare kan inte göra egna inställningar för aviseringar/notiser i appen men du kan välja vilken typ av notiser du vill ha i din telefons egna inställningar.
Du får inga aviseringar om du loggat in i Haldor via webben.
Det beror troligtvis på att du inte har den senaste versionen av appen.
Mobilen hämtar nya uppdateringar när mobilen laddas och är uppkopplad på wifi.
För att forcera uppdatering rekommenderas att du avinstallerar appen Haldor Förälder, startar om mobilen och installerar appen igen.
Men kom ihåg - inga aviseringar skickas ut om du har loggat in i Haldor via en webbsida.
Under "CC/Subtitles" kan du få filmen textad på olika språk.
Sidan uppdaterad: 2024-11-13