En grupp av elever och lärare som spelar piano, tvärflöjt och gitarr

Orkestrar och ensembler

Att spela och sjunga tillsammans med andra kan vara en mycket glädjefylld och stark upplevelse. På Kulturskolan finns många orkestrar och ensembler där detta görs möjligt. Du lämnar intresseanmälan direkt till din lärare.

Folkmusikgrupper

Småskrômt

I denna grupp spelar vi folkmusik på våra fioler. Vi väljer gärna låtar från Värmland men även från andra delar av vårt land och från våra nordiska grannländer. Noter använder vi nästan inte alls utan tränar upp vårt gehör och låtminne genom att härma och lära oss låtar på gehör. Vi älskar att stå på scenen och tränar även mycket på att presentera oss själva och vad och hur vi spelar. Trioler och punkteringar och tretakt är några av våra favoriter!

Skrômt

Vår andra folkmusikgrupp som vänder sig till elever som har spelat i några år. Vi spelar fiol och blockflöjt tillsammans. Alla instrumentalister är välkomna till oss. Förutom att spela folkmusiklåtar från hela världen, gör vi även egna låtar och egna arrangemang. Vi uppträder gärna på olika arenor.

Rock-, pop- och jazzensemble

En typisk rock- och popensemble har en kompdel som består av keyboard, bas, gitarr och trummor. Ibland utökas ensemblen med blåsare och som frontfigur finns ofta en sångare/sångerska. De spelar låtar som hör hemma inom stilarna rock, pop, soul, funk, jazz, blues och liknande. Någon gång per termin ordnas det uppspelningar och konserter och då får eleverna hjälpa till med allt ifrån roddningen av utrustningen till att spela solo.

Orkestrar

Blåsorkester

Det finns flera blåsorkestrar på Kulturskolan. Ofta ingår både blåsinstrument och slagverk i orkestrarna.

Stråkorkester

Vi börjar med samspel för våra stråkelever från deras första termin. Grupperna träffas varje vecka eller ett par gånger varje termin för att spela tillsammans och för publik. Vi spelar alltid flerstämmigt och det finns flera olika orkestrar att vara med i beroende på hur länge man spelat.

Gitarrorkester och ensembler

I gitarrorkestern spelar vi på så kallade gitarrorkesterinstrument, vilket är kontrabas-, kvartbas-, prim- och oktavgitarrer.
Vi spelar såväl klassisk musik som populärmusik.

För dig som spelat ett tag finns möjligheten att medverka i en grupp.
En typisk ensemble har en kompdel som består av keyboard, bas, gitarr och trummor. Ibland utökas ensemblen med blåsare och som frontfigur finns ofta en sångare/sångerska.

Vi spelar låtar som hör hemma inom stilarna rock, pop, soul, funk, jazz, blues och liknande. Vid spelningar får du hjälpa till med allt ifrån roddningen till att spela solo.

CSO

Carlstad Stadsorkester (CSO) är en blåsorkester bestående av elever och lärare från kulturskolan.

Våra konserter är oftast tillsammans med andra ämnesgrupper. Ett positivt gäng med mycket goda kunskaper.

Brassgrupp

Gruppundervisning i brassinstrument. Kursen vänder sig till dig som vill prova trumpet, trombon, tuba och valthorn. Från 8 år.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024