
Kök- och måltidsservice med extra stöd
Här får du lära dig att arbeta i storkök, skolkök och restaurang. Utbildningen är anpassad för dig som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Start
7 oktober
Längd
34 veckor
Studietakt
Heltid
Nivå
Gymnasienivå
Utbildningsform
Yrkesutbildning
Utbildare
Komvux Karlstad

Om utbildningen
Den här utbildningen passar dig som vill arbeta inom kök- och måltidsservice.
Exempel på moment som ingår
- Plocka fram och förbereda i köket
- Enklare matlagning
- Förbereda salladsbuffé
- Livsmedelshygien
- Disk och lokalvård
Utbildningsform
Det här är en yrkesutbildning. Det innebär att utbildningen innehåller både teori i skolan och arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en arbetsplats. Utbildningen inleds med 3 veckor teori innan du börjar din praktik. Under utbildningen har du sedan en dag teori och fyra dagar praktik per vecka. På arbetsplatsen har du en handledare som visar dig hur arbetet går till.
Utbildningen är anpassad till dig med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan funktionsnedsättning. Här studerar du i en mindre grupp med fokus på dina styrkor och utmaningar.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta inom branscher som storkök, skolkök och restaurang.
Ansökan
Vem kan söka?
- Du som har fyllt 20 år och som har en oavslutad gymnasieutbildning.
- Du som har någon form av dokumentation som stödjer behovet av anpassningar både under utbildning och i kommande arbetsliv.
- Du som har någon form av dokumenterad neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ADHD eller autismspektrumtillstånd.
Kurser i utbildningen
Kurs | Poäng |
---|---|
Branschkunskap | 100 |
Kost och hälsa | 100 |
Livsmedelshygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap | 100 |
Orienteringskurs | 100 |
Service och bemötande | 100 |
Kontakt
Sidan uppdaterad: 2025-05-08
Hittade du det du sökte på sidan?