Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Eleven Thi står i köket med kockmössa med sin lärare

Kock

Som kock arbetar du med att planera, förbereda och laga mat till gäster. Utbildningen passar dig som är kreativ och som gillar att jobba i ett högt tempo.

Studietakt
Heltid

Längd
69 veckor

Studieform
Klassrum

Nivå
Gymnasienivå

Utbildningsform
Yrkesutbildning

Utbildare
Lernia

Två kockar jobbar i ett restaurangkök.

Om utbildningen

Det här är utbildningen för dig som har en kreativ sida och vill arbeta med händerna i ett högt tempo. Kraven på utbildad personal inom restaurangbranschen ökar hela tiden och därför är det viktigt med en kvalitetsutbildning. Mat är något som berör alla och det är en uppfyllande känsla att kunna ge människor en riktig måltidsupplevelse.

Utbildningsform

Det här är en yrkesutbildning. Det innebär att utbildningen innehåller både teori i skolan och arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en arbetsplats. En yrkesutbildning består av minst 15 procent APL där du lär dig yrket med stöd av en handledare. Här får du den yrkeskompetens som krävs för att bli anställningsbar.

Elev med kockkläder öppnar en ugn och ler

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som kock av olika slag med inriktning mot till exempel restauranger, storkök eller livsmedelsbranschen.

Ansökan

Just nu finns ingen planerad start för utbildningen. När utbildningen planeras att starta kommer information om ansökan att finnas här.

Förkunskaper

  • Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå.
  • Godkänt betyg i matematik på grundskolenivå.

Kurser i utbildningen

Kurs

Poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
Hygien
100
Introduktion80
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Mat och dryck i kombination
100
Matlagning 1
100
Matlagning 2
200
Matlagning 3200
Matlagning 4200
Service och bemötande 1
100
Specialkoster
100

Totalt

1380

Vill du veta mer?

Inte rätt utbildning för dig?

Sidan uppdaterad: 2024-03-28

Hittade du det du sökte på sidan?