Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)
Parkering

Husbilsparkering och ställplats

Här kan du se var i Karlstad du kan parkera med din husbil både korttids- och långtidsparkering. Flera parkeringsplatser som är reserverade för husbilar.

Ställplatser för husbilar

Med ställplatser menar vi platser där du kan övernatta i husbilen. Rutorna ligger en bit ifrån varandra eftersom MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, rekommenderar det säkerhetsavståndet för övernattning i husbil.

Sävegatan

På Sävegatan på Sundsta finns nio ställplatser för husbil med tillgång till el. Dessa ställplatser ersätter de parkeringar för husbil som finns där tidigare. Ställplatserna är något korta här så vi vill att ni backar in på platsen så att husbilens däck når hela vägen fram till den bakre kantstenen.

Kostnad för el

Det är gratis att stå här i ett dygn men elen kostar 50 kronor för 24 timmar. 

Elen betalas för tillfället endast via Parkster och Easyparks appar. Ladda ner appen så hittar du information om hur du går tillväga där.

Planerade ställplatser

Vi planerar att bygga ställplatser på Mariebergsskogens parkering. 

Parkeringsplatser för husbilar

Det finns ett flertal parkeringsplatser för husbilar i Karlstad. Vissa av dem är reserverade för husbilar och vissa är inte det. Dessa platser är inte avsedda för övernattning. Nedan kan du läsa mer om de parkeringsplatser vi har för husbilar.

Sundsta/Sandgrund

På andra sidan Klarälven från Sandgrund Lars Lerin och Värmlands Museum ligger Bjurbäcksgatan. Där finns det en vägsträcka med parkeringsplatser som är reserverade för husbilar från 1 maj till 30 september. Här får det plats omkring sex husbilar beroende på hur långa de är.

Parkeringen är gratis och du får stå här i max två timmar.

Lars Lerins konsthall

Lars Lerins permanenta konsthall har också en antal husbilsparkeringar på området som kan användas vid köp av inträdesbiljett. För mer information om det kan du kontakta konsthallen.

Här hittar du kontaktuppgifter till Sandgrund Lars Lerin

Mariebergsskogen

I centrala Karlstad ligger Mariebergsskogen, Karlstads stadspark, som är öppen varje dag året om med fri entré. Här finns Naturum Värmland, djurparken Lillskogen med svenska lantdjur, en lekträdgård, friluftsmuseum, strövområden, rundturståg, badstrand, kiosk, bangolf, caféer och en restaurang. På vintern kan man hyra och åka skridskor på den konstfrusna isbanan. Mariebergsskogen ligger ungefär en och en halv kilometer från Stora Torget.

På parkeringen finns ett tiotal parkeringsplatser som är reserverade för husbilar och du får stå där som längst 24 timmar. 

Övriga platser

Här har vi listat ett antal ställen där du kan stå med din husbil trots att platserna inte är reserverade för husbilar.

Kroppkärrssjön

Vid Kroppkärrssjön finns möjlighet att stå upp till sju dygn. Här tas ingen avgift för parkeringen och du har närhet till Klarälvsbanan, en kommunal badplats och en tillgänglighetsanpassad led. 

Sandbäckstjärn

Strax norr om Karlstad ligger Sandbäckstjärn. Här hittar du en liten fisketjärn, grillplatser och en mysig natur. Här kan du parkera gratis och du får som längst stå i 24 timmar. Toaletterna på området tillhör inte kommunen.

Här anordnas även bilbingo under sommaren av en förening. 

För att fiska i Sandbäckstjärn krävs fiskekort. Här kan du läsa mer. 

Parkera vid vanlig p-ruta

Om husbilen får plats inom markeringarna så får du parkera på befintliga parkeringsplatser. Det är inte tillåtet att parkera husbilar på platser som är reserverade för bussar. Inom tätbebyggt område får du parkera högst två timmar om husbilen har en totalvikt över 3,5 ton.

Ställplatser och campingplatser i Karlstadsregionen

På visit Karlstads webb finns mer information om ställplatser och campingplatser i Karlstadsregionen.

Här kan du hitta fler ställplatser och campingplatser 

Uppdaterad den