”Här finns allt jag tycker om”

– Jag tycker om att arbeta i Karlstads kommun för att alla medarbetare vill varandra väl. Alla gör sitt bästa för att det ska gå bra för andra, säger Rebecca Spetz Samuelsson.

Rebecca jobbar som klasslärare för årskurs 1–3 på Nyeds skola i Molkom.

Kvinna sitter på en skolbänk i ett klassrum.
Rebecca Spetz, lärare årskurs 1–3 på Nyeds skola i Molkom.

Rebecca visste direkt att hon ville söka arbete i Karlstads kommun efter att hon tagit sin lärarexamen vid Karlstads universitet.

– Det är mysigt att jobba i Molkom för att det är en bit utanför stadskärnan och känns lite lantligt, säger Rebecca.

Nära till natur och nöjen

Rebecca får det bästa av två världar, hon har nära till både natur och nöjen.

– Karlstad är mellanstor stad som passar mig perfekt. Man behöver aldrig sakna något här utan allt finns alltid nära. Jag tycker om att gå på stan, gå ut och äta och umgås med vänner i nöjeslivet som finns här.

Ett meningsfullt arbete

För Rebecca är det viktigt att eleverna vistas i en trygg miljö, har ett tryggt samspel och trygga lärare, där målet är att eleverna ska känna glädje av att vara i skolan.

– Det känns fint att komma tillbaka efter en helg eller ett lov och möta alla peppade elever. Det är så givande att få följa barnens framsteg och se deras glädje när de lyckas med någonting de tidigare tyckt varit svårt.

Har du möjligheter att utvecklas här?

– Ja, jag har väldigt duktiga kollegor och vi inspirerar och stöttar varandra. Jag är också med i styrgruppen för ett utvecklingsprojekt på skolan. Det är ett roligt engagemang som ger mig chansen att utvecklas både i min lärarroll och som person.

Varför vill du tipsa andra att söka jobb i Karlstad?

– För att det är så vackert här! Här kan du både studera och söka olika slags jobb efter studierna. Och Karlstadsborna är väldigt trevliga och lätta att lära känna.

Taggar för sidan

Jobba hos oss

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

18 Juni 2024