Sök till vikariepoolen

Har du någon gång funderat på hur det är att arbeta i en förskola eller skola? Det kan vi svara på, är viktigt och meningsfullt jobb. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig vuxen förebild.

Våra vikarier

Hos oss på barn- och ungdomsförvaltningen kan du arbeta som vikarie inom förskolan, grundskolan, fritidshem, kök eller städ. Som vikarie hjälper du till i det dagliga arbetet när ordinarie personal är sjuk eller av annan anledning behöver vara borta. Ingen dag är den andra lik vilket gör jobbet både utmanande och spännande.

Du kan läsa mer om hur du blir en del av vår vikariepool längre ner på den här sidan.

Förskola

I förskola blandas lek med pedagogik och du som vikarie finns där genom alla delar. Det kan handla om att läsa en bok, hjälpa till med måltider, undervisa i matematik på förskolenivå eller utomhuslek.

Grundskola

Som vikarie i grundskolan kan du arbeta med elever från förskoleklass till årskurs 9. Du är ofta klasslärare och undervisar en klass i flera ämnen. Vanligtvis finns en färdig planering som du följer men ibland behöver du själv planera dagen. Du hjälper även till mellan lektionerna på raster och under måltider. Inom grundskolan kan du även arbeta inom särskolan och som elevassistent.

Fritidshem

Arbetsdagen på fritids börjar ofta i klassrummet där du på olika vis stöttar lärarna. Under eftermiddagen övergår verksamheten till fritids. Där stimuleras elevernas utveckling och sociala gemenskap genom bland annat lek, rörelse och skapande aktiviteter.

Kock

Som kock ansvarar du för matlagning, salladsberedning, packning, diskning/städning och egenkontroller i skolköken.

Köksbiträde

Våra köksbiträden hjälper till vid tillagning av frukost, lunch och mellanmål i skolköken. Du ansvarar även över disk, städning i kök och matsal, servering av måltiderna och är delaktig i egenkontroller.

Servicepersonal (städ)

Som servicepersonal har du en kombinationstjänst mellan städning och enklare hantering av mat. Du arbetar huvudsakligen med att hålla rent på våra förskolor men även i ett mottagningskök där du förbereder frukost, lunch och mellanmål för servering.

Hur blir du en del av oss?

  1. Är över 18 år
  2. Är bra på att se vad som behöver göras och tar initiativ
  3. Ser möjligheter i förändringar
  4. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren
  5. Tillgänglig för att arbeta minst 2 dagar i veckan (gäller ej om du studerar till lärare eller barnskötare).
  6. Tillgänglig för att arbeta i hela Karlstads kommun inklusive våra ytterområden (Väse, Skattkärr, Vålberg, Edsvalla och Molkom)

Ansökan

Du ansöker på olika sätt beroende på vilken utbildning och erfarenhet du har. Välkommen med din ansökan!

Vill du komma i kontakt med oss?

Skicka ett e-postmeddelande till:

buf-vikariebanken@karlstad.se

Taggar för sidan

Jobba hos oss

Sidan uppdaterad: 2024-05-13

19 Juni 2024