Jobbet som miljöstrateg och projektledare

Vad innebär det att jobba som projektledare på miljöförvaltningen? Vi bad en av våra medarbetare Henric Barkman att berätta lite om sitt yrke som miljöstrateg och projektledare.

Henric Barkman

Vad jobbar du med?

Jag är projektledare för Karlstad delar som drivs av miljöförvaltningen i samarbete med övriga kommunen samt aktörer från näringslivet, idéburen sektor och akademin. Inom Karlstad delar stöttar vi utvecklingen av delningsekonomin – att göra det lättare för Karlstadsborna att hyra, låna, byta, dela och även att handla second hand och reparera. En grej jag tycker är kul är att det inte bara är ett rent miljöprojekt utan något som också kan vara till hjälp för näringslivet och också för att skapa ett mer socialt hållbart Karlstad. Sen arbetar jag också till viss del med miljöstrategiska uppgifter, som bland annat handlar om att följa upp hur det går med våra miljömål.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det blir många mejl och möten! Och skrivande allmänt. Jag håller i många möten och presentationer, pratar med personer som har smarta idéer för hur vi kan få till lite mer delningsekonomi, och planerar kommunikationsaktiviteter tillsammans med teamet. Jag har också ganska mycket kontakter med folk utanför kommunens organisation och även från andra städer, eftersom vi också samarbetar på nationellt plan.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att vi verkligen gör skillnad! Här och nu, men också på lång sikt. Jag lär mig saker hela tiden, och så är arbetskamraterna väldigt trevliga och stöttande.

Vad är mest utmanande?

Att hålla ihop alla trådar. Det är så mycket vi vill göra, och det gäller att prioritera och att det inte bara blir en röra.

Är det något som förvånat dig om ditt jobb sen du började?

Jag visste att det fanns ett stort intresse för second hand och delningsekonomi, men att vårt arbete skulle bli så här påhejat vågade jag inte hoppas på! Kul!

Taggar för sidan

Jobba hos oss

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

13 Juni 2024