Lovskola

Vi ordnar lovskola för våra elever på alla lov utom jullovet. Om du som elev har behov av extra stöttning i något ämne är du varmt välkommen till våra lovskolor.

Om lovskolan

Lovskolan är öppen för elever som studerar på någon av Karlstads kommunala gymnasieskolor. Du ska vara studerande i årskurs 1-3 vid antingen Nobelgymnasiet, Sundsta-Älvkullegymnasiet eller Tingvallagymnasiet.

Elever som är intresserade av att delta i lovskola anmäler sig genom att fylla i ett formulär. Formuläret finns på den egna skolans plattform Itslearning.

Prata gärna med studie- och yrkesvägledaren på din skola om du har frågor om var du hittar formuläret eller andra frågor om lovskolan.

På lovskolan tar elever med sig eget material som lärobok, arbetshäften, penna och sudd. Även dator och kalkylator kan vara bra att ta med.

Om du som elev är osäker på vad du ska jobba med på lovskolan så är det bra om du pratar med din ordinarie lärare eller mentor.

Sommarskola för gymnasieelever 2023

Sommarskola är till för dig som behöver handledning för att nå ett godkänt betyg i en kurs/ämne som du fått F eller streck i. Du kan läsa både gymnasiekurser och grundskoleämnen. Dina kunskaper testas sedan genom en prövning på betygskriterierna i kursen/ämnet.

Anmälan

Ordinarie anmälningstid har nu gått ut men det går att efteranmäla sig via länken nedan. Antagning sker i mån av plats.

Frågor och svar

Sommarskolan pågår mellan 12 juni och 7 juli 2023 på Sundsta-Älvkullegymnasiet och Nobelgymnasiet i Karlstad. Anmälan öppnar 17 april.

För att få gå på sommarskola måste du läsa ett nationellt program eller ett introduktionsprogram på någon av Karlstads gymnasieskolor. Ämnet/kursen du ska läsa under sommarskolans veckor måste ingå i din studieplan och du måste ha fått ett F (eller streck) i betyg. Det går även att anmäla sig om man saknar en kurs/ämne på grund av ett programbyte eller för att du bytt skola.

De vanligaste kurser/ämnen som ges på sommarskolan är svenska, engelska och matematik. Det erbjuds även andra kurser/ämnen beroende på hur många elever som anmäler sig. Information om vilka kurser som går att läsa på årets sommarskola kommer i mitten av maj när anmälan har stängt.

För att din lärare på sommarskolan ska kunna sätta ett godkänt betyg (E-A) i kursen/ämnet du läser behöver dina kunskaper testas genom en prövning. En prövning testar de betygskriterier som finns i kursen/ämnet. Prövningen delas upp i olika moment utifrån kursen/ämnets innehåll och anpassas utifrån dina individuella förutsättningar.

För att din tid på sommarskolan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att din skola skickar en överlämning till sommarskolans personal. Överlämningen ska tala om vad du behöver träna på och vilket stöd du behöver. Detta för att sommarskolans lärare ska kunna planera och anpassa din undervisning.

Det är viktigt att du deltar i sommarskolans undervisning och har god närvaro för att du ska kunna klara din prövning.

Du kan alltid prata med din studie- och yrkesvägledare om du har frågor om sommarskolan.

Du som anmäler dig kommer även att få ett välkomstbrev med mer detaljerad information om plats, tider och annat viktigt att veta.

Kontakt

Taggar för sidan

Anpassad gymnasieskola
Gymnasieskola
Gymnasieskolor Karlstad

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

7 December 2023