Restaurang- och livsmedelsprogrammet är utbildningen för dig som vill arbeta både kreativt och praktiskt med måltidsupplevelsen i fokus.
Under din utbildning kommer du att praktisera på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor i det som kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta ger dig värdefulla kunskaper, erfarenheter och kontakter inför ditt framtida yrkesliv.
Arbetsplatsförlagt lärande på restaurang- och livsmedelsprogrammet kan till exempel vara att laga mat på en restaurang, tillverka bakverk på ett konditori eller jobba som barista på ett café.
Hur är det egentligen att plugga på restaurang- och livsmedelsprogrammet? Hur kan dagarna se ut på Tingvallagymnasiet? Här får du höra eleverna själva berätta.
Elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet driver tillsammans med sina professionella lärare en lunchrestaurang och en butik – båda öppna för allmänheten. Här får du som elev möjlighet att praktiskt öva på din framtida yrkesroll genom att laga mat, tillverka bakverk, servera och sälja till verkliga kunder.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du på Tingvallagymnasiet.
När du har läst restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja att börja jobba direkt efter gymnasiet som till exempel kock, bagare, konditor, barista, bartender eller servitör.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig också grundläggande behörighet till högskola och universitet, för dig som vill studera vidare efter gymnasiet.
Inriktningsgemensamma kurser
Programfördjupning
Inriktningsgemensamma kurser
Programfördjupning kök
Programfördjupning servering
Den 1 juli 2025 införs gymnasiereformen Gy25. Då förändras programmens struktur.
Sidan uppdaterad: 2024-09-03