Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Sen ansökan

Vet du inte vad du ska göra i höst? Du kan vara lugn. Vi har öppet för sen ansökan till några av höstens utbildningar. Vi tar emot sökande i mån av plats.

Nio av tio får jobb

Våra utbildningar innehåller flera veckors praktik som ger dig möjligheten att testa på ett eller flera företag eller organisationer under din studietid. Det ger dig värdefulla kunskaper, erfarenheter och kontakter inför framtida yrkesliv.

Nära samarbete med näringslivet

Vår styrka är att vi tillsammans med näringslivet utformar och utvecklar utbildningar så att de hela tiden matchar arbetsmarknadens kompetensbehov. Det gör din väg till jobbet snabbare.

CSN-berättigade utbildningar

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade och ger även dig som är mitt i arbetslivet möjligheten att söka omställningsstöd.

Korta utbildningar

Våra utbildningar ges på 1-2 år beroende på vilket program du är intresserad av. Vi erbjuder även några program på distans och hybrid.

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskola (Yh) är för dig som har gått ut gymnasiet.

Två personer som sitter runt ett bord och pekar på bilder

Barnspecialiserad undersköterska

Barnspecialiserad undersköterska med inriktning funktionsnedsättning är för dig som är utbildad undersköterska och har minst ett års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg.

Lödning

Industriell elektroniktekniker

Industriell elektroniktekniker är för dig som har intresse för teknik och elektronik. Här får du en snabb väg ut i elektronikindustrin. 

Industrirörtekniker

Industrirörtekniker är för dig som har intresse för hantverk, svets och rörmontage. Här får du möjligheten att arbeta med nybyggnad och reparationer av processledningar som förser stora som små industrier med vätskor och gaser i deras tillverkning.

Plant Design-Anläggningskonstruktör 3D

Plant Design-Anläggningskonstruktör 3D är för dig som har intresse för teknik och smarta industrier. Här får du designa, rita, göra beräkningar, projektera anläggningar och mycket mer.

Processoperatör och laborant

Processoperatör och laborant är för dig som vill vara med och påverka den spännande utvecklingen inom Sveriges processindustri. Här får du tillgång till ett unikt processtekniskt center under utbildningen.

TE4 Gymnasieingenjörsutbildningen

Gymnasieingenjörsutbildningen är för dig som har läst teknikprogrammet eller likvärdig utbildning.

Om Karlstads teknikcenter