Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

"Att bli elektriker kändes så himla rätt för mig”

Elev mixar drinkar bakom en bardisk.

När rätt utbildning dök upp valde Chatarina Juhlin att säga upp sig från Ikea efter elva år och börja plugga vuxenutbildningen elektriker med inriktning installation och service på Karlstads teknikcenter.

– Jag trivdes jättebra på mitt jobb, men hade länge funderat på att börja plugga. När jag såg att Karlstads teknikcenter hade en utbildning som passade mig på plats i Karlstad tvekade jag aldrig att söka. Att bli elektriker kändes så himla rätt för mig, säger Chatarina Juhlin.

Som studerande på vuxenutbildningen får du en gedigen grund inom området för stark och svagström genom både teoretiska och praktiska kunskaper. Inom utbildningen ingår bland annat flera veckors praktik på ett företag – Arbetsförlagt lärande (APL).

– Under min APL fick jag en verklig inblick i hur det är att jobba på en byggarbetsplats och hur många olika företag det är som samverkar för att nå en deadline. Det är ett otroligt varierande jobb där man får samarbeta med många olika personer. Ena sekunden monterar man kontakter inomhus och i den andra sekunden drar man kraftkablar tillsammans med grävmaskinisten utomhus, säger Chatarina.

För att kunna söka utbildningen krävs det inga förkunskaper inom ämnet däremot beskriver Chatarina vikten av att ha tålamod, gilla problemlösning och ha lätt för att kommunicera.

– Jag är väldigt nöjd med utbildningen, min klass och min lärare som har blivit en av oss. Förutom det så känner jag av en familjär atmosfär på skolan och att alla studerande har bra kontakt med samtliga lärare. Det är för mig en trygghet och det känns verkligen att feedback tas till och lyssnas in på, säger Chatarina.

Sidan publicerad: 2023-04-12

Hittade du rätt information på sidan?