Klara- ny förskola och lekplats

Klar

Nu finns en ny förskola och lekplats vid Våxnäsparken. Nystartade Klara förskola består av tre och en halv avdelningar och stod klar vid årsskiftet 2018/2019.

Klara förskola ligger på Bryggaregatan i en befintlig lokal som har renoverats för att passa förskoleverksamhet. Förskolan består av tre avdelningar på tre plan. I samband med renoveringen har det byggts en ny lekplats i Våxsnäsparken intill förskolan. Dagtid på vardagar används lekplatsen av förskolan som förskolegård, men kvällar och helger kommer den att vara öppen för allmänheten. Hela Våxnäsparken har hägnats in för att göra det säkrare för förskolebarnen. Lekplatsen och förskolan var klara vid årsskiftet 2018/2019 och invigningen gick av stapeln i februari 2019.

Våxnäsparken utvecklas på sikt

De långsiktiga planerna för Våxnäsparken är inriktade på att ta tillbaka den karaktär som parken hade när den var en herrgårdspark och tillhörde Lilla Våxnäs herrgård. Tanken är att kunna återuppliva en del av det ringlande gångsystemet och öppna upp ett siktstråk mellan parkens inre och herrgården.

Framtiden för Våxnäsparken är fortfarande på planeringsnivån och när de kan bli verklighet är inte klart än.

FAKTA OM PROJEKTET

Typ av projekt

Ny förskola och lekpark

Vem bygger?

Karlstads kommun

Markägare?

Karlstads kommun

Välkommen att kontakta Karlstads kommun

Har du frågor eller synpunkter om projektet? Ring, mejla eller besök vårt Kontaktcenter så hjälper vi dig.

Telefon: 054-540 00 00
E-post: karlstadskommun@karlstad.se
Besöksadress: Kontaktcenter i Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26

Du kan också kontakta oss via vårt webbformulär på karlstad.se.