Sundsta - sagolekplats med klätterställning

Byggnation pågår

En klätterställning i form av en borg, transportsystem för sand och vatten, pingisbord och basketkorg. Det är delar av det som Karlstads kommun nu bygger ett stenkast från Sundstabadet.

Om lekplatsen

Ytan som tidigare mest bestod av några gungor och ett litet lekhus ersätts nu av en större lekplats som ska kunna nyttjas av hela området. Den så kallade områdeslekplatsen ska passa barn i flera olika åldrar och har inslag från sagovärlden.

Eftersom lekplatsen ligger centralt i Sundsta med närhet till både badhus och gymnasieskola vill kommunen skapa en mötesplats för barn i flera åldrar. Det blir både en sagoborg för de yngre och pingisbord och basketkorg för de äldre.

Vatten, sand och gegga

Utöver klätterställning i form av en sagoborg, virvlande stigar bland buskar och gungor kommer en ganska stor del av lekplatsen bestå av sandlek. Här kan barnen med hjälp av ett transportsystem flytta sand mellan olika platser, pumpa upp vatten och skapa små gyttjebad. 

Tidplan

Det mesta av arbetet planerar kommun ha klart under oktober. I mitten av november kommer lekparken att besiktigas och därefter öppna för alla barn som vill leka. Men eftersom vi närmar oss frystemperaturer kommer vi inte koppla på vattnet nu utan väntar till våren.