Karlstads resecentrum

Vikenbusskortet

Vikenbusskortet är ett kostnadsfritt busskort som är giltigt under den tid som Vikentunneln är avstängd för ombyggnation. Vikentunneln stängs i månadsskiftet februari/mars 2023 och är stängd cirka tre år som en del av byggnationen av Karlstads resecentrum. 

E-tjänst för ansökan om Vikenbusskortet.

Vem kan ansöka om Vikenbusskortet?

Du som bor nära Vikentunneln i Viken eller i Tingvallastaden och behöver hjälp att ta dig mellan Viken och centrum under tiden som tunneln är stängd. Kortet börjar gälla i samband med att Vikentunneln stänger i månadsskiftet februari/mars 2023 och är giltigt till Vikenpassagen är färdigbyggd och öppnar igen, preliminärt 2026.  

Du som bor inom de markerade områdena kan ansöka om Vikenbusskortet. Bor du utanför områdena behöver du motivera varför du behöver ett busskort. 

Så ansöker du om Vikenbusskortet

Du ansöker om Vikenbusskortet via en e-tjänst här på webben. Du får sedan svar via e-post om ansökan blivit beviljad eller inte. När du fått ett Vikenbusskort beviljat kommer du kunna hämta det Samhällsbyggnadshusets reception eller hos Kontaktcenter i Bibliotekshuset. Korten börjar delas ut i början av februari.

Vart kan jag åka med Vikenbusskortet?

Kortet gäller på tolv hållplatser mellan Viken och centrala Karlstad på linje 10 och S. 

Hållplatserna är:

Stora Torget (linje S och10)
Residenstorget (linje S och10)
Inre Hamn (linje S)
Wennbergsparken (linje S)

Vårdcentralen (linje 10)
Drottninggatan (linje 10)
Centralstationen (linje 10)
Köpmannagatan (linje 10)
Rosenbad (linje 10)
Konduktörsgatan (linje 10)
Vikentunneln (linje 10)
Vikengatan (linje 10)

Tidtabell för linje 10 och S

Hållplatserna som Vikenbusskortet gäller på kommer att trafikeras omkring var 40:e minut (linje 10) och var 10.e minut (linje S) mellan klockan 6 och 23 alla dagar i veckan. 

Tidtabeller hittar du hos Karlstadsbuss. 

Uppdaterad den