Nobelgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggning

Vill du ha ett jobb som syns i framtiden?
Som byggare är du med och skapar bostads-hus, broar, hamnar och vägar och du kommer definitivt att sätta spår i din omgivning. Låter det spännande? Välj då bygg- och anläggningsprogrammet.

I byggbranschen finns många olika yrkes-möjligheter. Nya byggnader kommer alltid att behöva byggas och som byggare får du skapa
och underhålla allt detta.

Byggarbetsplatsen förändras hela tiden och arbetet sker både inom- och utomhus. Det ställer stora krav på ett flexibelt förhållningssätt och en kontinuerlig kontakt med arbetslivet. Som byggare jobbar du både självständigt och tillsammans med andra och du får också kunskap om arbets-miljöregler och säkerhetsbestämmelser för att förebygga förslitning, arbetsskador och olyckor. 

Under första året varvas teori och praktik på skolan. Alla elever provar på att vara snickare, murare, anläggare, målare och plåtslagare. I slutet av årskurs 1 väljer man inriktning. En ganska stor del av utbildningen i årskurs 2 och 3 kommer att ske på företag. Du är ute i arbetslivet på APL i cirka 32 veckor av utbildningstiden.

Programblad

Här hittar du programbladet för bygg- och anläggningsprogrammet

Frågor om programmet? 

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare

 

Rektor

Agneta Ernstson
Tel: 054-540 14 65
E-post: agneta.ernstson@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den