Nobelgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet

En elev justerar murarsnöret så att tegelstenen hamnar i rätt höjd och riktning då han lägger sin sten i den blivande muren.

Vill du ha ett framtidsyrke? Som byggarbetare är du med och skapar bostadshus, broar, hamnar och vägar och kommer definitivt att sätta spår i din omgivning. Låter det spännande? Välj då bygg- och anläggningsprogrammet!


Vill du se mer av programmet? 

På Nobelgymnasiets Youtube-kanal hittar du filmer som ger dig en vidare inblick i hur det är att vara student på bygg- och anläggningsprogrammet.


Eftersom yrkesskickligheten till stor del sitter i dina händer får du på bygg- och anläggnings-programmet träna mycket på de praktiska momenten. Utbildningen bygger på en hantverks-tradition, men utvecklas hela tiden med ny teknik och nya material. För att du ska bli säker i ditt framtida yrke får du prova på hela kedjan av arbetsuppgifter – från planering till utvärdering och reflektion.

På bygg- och anläggningsprogrammet bygger du en bred och stabil grund att stå på om du vill arbeta inom byggbranschen. Under första året får du prova på alla de inriktningar vi erbjuder. Inför årskurs två väljer du sedan vilken väg du vill gå.

Inriktningar vi erbjuder: husbyggnad - trä, husbyggnad - mur, mark och anläggning, måleri, plåtslageri.

För elever som påbörjar studier på yrkesprogram från och med hösten 2023 kommer grundläggande behörighet att erbjudas enligt Skolverkets nya regler.

APL

APL (arbetsplatsförlagt lärande) är en naturlig länk till en ständigt föränderlig bransch som ställer stora krav på ett flexibelt förhållningssätt. Oavsett inriktning är ungefär hälften av utbildningen i årskurs två och tre, sammanlagt 32 veckor, APL förlagd på företag i byggbranschen. 

Mer information om programmet

Här hittar du programbladet för bygg- och anläggningsprogrammet.

Har du frågor?

Boka tid med studie- och yrkesvägledaren.

Kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Rektor

Johan Ekström
Tel: 054-540 99 21
E-post: johan.ekstrom@karlstad.se

Uppdaterad den