Nobelgymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet

En elev justerar murarsnöret så att tegelstenen hamnar i rätt höjd och riktning då han lägger sin sten i den blivande muren.

Vill du ha ett framtidsyrke? Som byggare är du med och skapar bostadshus, broar, hamnar och vägar och kommer definitivt att sätta spår i din omgivning. Låter det spännande? Välj då bygg- och anläggningsprogrammet!


Vill du se mer av programmet? 

På Nobelgymnasiets Youtube-kanal hittar du filmer som ger dig en vidare inblick i hur det är att vara student på bygg- och anläggningsprogrammet.


Eftersom yrkesskickligheten till stor del sitter i dina händer får du på bygg- och anläggningsprogrammet träna mycket på de praktiska momenten. Utbildningen bygger på en hantverkstradition, men utvecklas hela tiden med ny teknik och nya material. För att du ska bli säker i ditt framtida yrke får du prova på hela kedjan av arbetsuppgifter – från planering till utvärdering och reflektion.

Inriktningar vi erbjuder: husbyggnad - trä, husbyggnad - mur, mark och anläggning, måleri, plåtslageri.

APL

APL (arbetsplatsförlagt lärande) är en naturlig länk till en ständigt föränderlig bransch som ställer stora krav på ett flexibelt förhållningssätt. Oavsett inriktning är ungefär hälften av utbildningen i årskurs två och tre, sammanlagt 32 veckor, APL förlagd på företag i byggbranschen. 

Programblad

Här hittar du programbladet för bygg- och anläggningsprogrammet.

Frågor om programmet? 

Boka tid med studie- och yrkesvägledaren.

Kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Rektor

Johan Ekström
Tel: 054-540 99 21
E-post: johan.ekstrom@karlstad.se

Uppdaterad den