Man i kostym på cykel
Shutterstock

Klimatfokus när kommunen medverkar på Företagssalongen

Den nittonde upplagan av Företagssalongen går av stapeln torsdag 7 september 2023. Från Karlstads kommun är vi på plats för att berätta mer om vad lokalt klimatkontrakt är och för att förklara varför du och ditt företag/organisation ska vara med och tävla om att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats.

Företagssalongen arrangeras på Elite Stadshotell i Karlstad, torsdag 7 september. Att delta är kostnadsfritt och öppetiderna är 11:00-16:00. Oss hittar du på plan 2, men du kan också passa på att träffa Karlstads Energi på plan 2 eller Karlstads El- och stadsnät på plan 1.

Varmt välkommen till våra två föredrag:

Klimatkontrakt - ensam är inte stark

Som företag och organisation är klimatutmaningen en överlevnadsfråga – möjligheten att vara relevant när världen ställer om. Karlstads kommun lanserade nu under sommaren lokala klimatkontrakt för företag och organisationer, där företagen står bakom målbilden för ett klimatneutralt Karlstad. När företagen skriver på ett lokalt klimatkontrakt antar man uppgiften att arbeta med egna klimatutmaningar samtidigt som man får tillgång till nätverk, stöttning och inspiration för er att hitta nya strategier och affärsmodeller, som hjälper er att framtidssäkra sitt företag eller organisation.

Föreläsare: Henric Barkman, miljöstrateg, Karlstads kommun

Tid: kl.12.40-13.00
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: thomas.skeppstedt@karlstad.se

 

Bli Karlstads mest cykelvänliga arbetsplats!

Som arbetsgivare kan det vara lönsamt att engagera sig i medarbetarnas resor. Minskat bilresande innebär minskade kostnader, minskad ohälsa och ett stärkt varumärke för företaget eller organisationen om man visar att man tar ansvar för arbetsplatsenens klimatpåverkan och arbetar för ett hållbart resande. För att uppmuntra arbetsplatser som vill göra det lätt att välja cykeln har vi tagit fram konceptet ”Cykelvänlig arbetsplats” som är öppet för alla arbetsplatser i Karlstad.

Föreläsare: Mikael Haster, miljösamordnare, Karlstads kommun
Tid: kl.13.20-13.40
Lokal: Esaias Tegnér, plan 3
Förboka plats: johanna.hedqvist@karlstad.se

 

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

15 Juli 2024