Risk för skogsbrand i Värmlands län

Just nu varnar SMHI om att risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor. Det är viktigt att du som privatperson eller verksamhetsutövare anpassar ditt agerande utifrån rådande läge. Tänk på att du är ansvarig för den eld du tänder och för eventuella skador den orsakar.

Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

SM-veckan till Karlstad!

Nu kom det efterlängtade beskedet att Karlstad blir värd för SM-veckan sommaren 2026. SM-veckan är en av Sveriges mest besökta idrottsevenemang där runt 8 000 idrottsutövare, ledare och funktionärer deltar.

En bild med texten: SM-veckan Karlstad 2026.

SM-veckan sänds dessutom på SVT där vi som värd får chans att visa upp vår destination.

– Det är ett fantastiskt kul besked som betyder oerhört mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-Sisu Värmland.

SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad.

– Som projektledare för evenemang i Karlstad tycker jag det ska bli så otroligt roligt att vi nu ska få starta upp ett arbete med att arrangera och stå värdstad för ett av Sveriges största idrottsevenemang. Det har varit en lång process med många inblandade och att det känns jättekul att Karlstad nu blivit erbjuden att vara värdstad 2026, säger Cecilia Östlund, projektledare, näringslivs- och turismavdelningen i Karlstads kommun.

Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport.

– Det kommer att föra med sig mycket positivt för Karlstad att vi får arrangemanget hit. Vi vill att så många föreningar som möjligt ska involveras och skapa kringevenemang så det kommer verkligen bli en härlig folkfest för Karlstadsbor och andra besökare, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i kommunens tillväxtutskott.

Under SM-veckan får publiken se Sveriges bästa idrottsutövare göra upp om medaljer i ett 30-tal olika idrottsgrenar, vilka det blir väljer Riksidrottsförbundet ut i samråd med SVT och värdkommunen.

Karlstads kommun och RF-Sisu Värmland har i juni ansökt om att få arrangera SM-veckan.

Sidan publicerad: 2022-11-15

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?