Alan Schürer slutar på Karlstads kommun

Stadsbyggnadsdirektören Alan Schürer och Karlstads kommun har kommit överens om att gå skilda vägar.

Alan Schürer har sedan den 1 april 2021 haft en anställning som stadsbyggnadsdirektör i Karlstads kommun. Anställningen är ett förordnande på sex år. Parterna har nu kommit överens om att avsluta anställningen i förtid från och med den 28 februari. Alan Schürer får sex månadslöner i avgångsvederlag.

–Vi har gjort upp i godo och tycker att det är en rimlig överenskommelse, där Alan nu får möjlighet att gå vidare till andra uppdrag utanför Karlstads kommun, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Inom kort inleder Karlstads kommun rekryteringen av en ny stadsbyggnadsdirektör. Biträdande förvaltningschef Marie Eddeborn leder stadsbyggnadsförvaltningens arbete tills dess att en ny direktör tillträder.

Sidan uppdaterad: 2023-05-11

23 September 2023