Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Rundgång cirkulär galleria
Emma Sundh

Emma Sundh

Nu inviger vi Karlstads första cirkulära popup-galleria!

Den 28 oktober klockan 10:00 öppnar portarna till Karlstads första cirkulära popup-galleria! Du är varmt välkommen att närvara när kommunstyrelsen ordförande Linda Larsson (S), inviger popup-gallerian under Second hand-rundan.

På lördag arrangeras Second hand-rundan och när portarna slår upp till Mitt i City är det också äntligen dags att inviga Rundgång. Den cirkulära popup-gallerian är nu uppe i 40 medverkande aktörer som kommer att provtrycka sina cirkulära idéer. Som kund i gallerian kommer du att kunna handla, hyra och ta del av produkter och tjänster som är remake, svinnsmarta, renoverade, och utvald handplockad second hand.

– Sverige ligger långt efter när det gäller cirkulära affärsmodeller – hela tio år efter Finland. Så kan vi inte ha det. Sveriges ekonomi är ynka 3,4 % cirkulär enligt Circularity Gap Report, medan det globala genomsnittet ligger på 8,6. Nederländernas ekonomi är hela 24,5% cirkulär. Nu är det dags för Sverige att steppa upp – det handlar ju om att skapa konkurrensfördelar. Och klart att Karlstad – med all kreativitet och innovationslusta som finns här – ska gå före och visa vägen. Mycket av tänket finns ju redan, nu ska vi samla det och ge medborgarna möjlighet att kliva in i framtiden, säger Emma Sundh.

Om Rundgång

Popup-gallerian kom till utifrån ett medborgarförslag och från en politisk motion och är ett sätt för oss att testa förutsättningarna och intresset för en återbruksgalleria i Karlstad. Popup-gallerian genomförs av Karlstads Kommun, Karlstads Energi AB, och Mitt i City. Dessutom samarbetar vi med många fler, som Karlstads universitet, Innovation Park, Coompanion Värmland. Och förstås, alla fantastiska aktörer som är eller vill bli mer cirkulära

Mer information:

rundgang.se Länk till annan webbplats.
karlstad.se/secondhandrunda Länk till annan webbplats.

@rundgang_karlstad Länk till annan webbplats.


Sidan publicerad: 2023-10-26

Hittade du det du sökte på sidan?