Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Kommunen ger bidrag till värmländsk rallyfest

Royal Rally Scandinavia vill skapa en stor rallyfest där Sveriges, Norges och Europas rallyelit gör upp i European Rally Championship i Sverige. Den 7-8 juli blir Karlstad centralort för evenemanget som stöttas av Karlstads kommun med drygt 1.4 miljoner kronor.

Företaget Royal Rally Scandinavia har sökt bidrag från Karlstads kommun på 1 250 000 kronor. De har också önskat att ha fri tillgång till lokaler och ytor från kultur- och fritidsförvaltningen som motsvarar cirka 180 000 kronor. Kommunstyrelsen beslutade idag att bevilja bidrag till evenemanget.

–Det är glädjande att vi får ett stort rally i Karlstad och Värmland igen. Det finns stor erfarenhet av den här typen av evenemang här, ett stort intresse för sporten och det är en bra helg för besöksnäringen i Karlstad. Samtidigt är det viktigt att fler offentliga aktörer bidrar och att arrangemanget redovisar sitt jämställdhets- och miljöarbete, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstad.

Och kravet från kommunens sida för att bevilja pengar är just att arrangören lämnar in en rapport för hur evenemanget ska göras så miljövänligt som möjligt samt att det finns en plan för hur jämställdhetsarbetet ska se ut.

Tävlingen består av åtta deltävlingar i åtta länder. Sveriges tävlingsdagar är 7-8 juli och planeras hållas i Värmland med Karlstad som centralort. Evenemanget uppfyller kommunens kriterier för att bevilja bidrag.

–Det är ett evenemang som stärker Karlstads varumärke, bidrar till tillväxt och antal besökare och hotellnätter kommer skapa mervärde för både Karlstad och Värmland, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun.

Tanken är att Royal Rally of Scandinavia ska bli ett årligt återkommande arrangemang och SVT har köpt tv-rättigheterna fram till år 2025.

Sidan publicerad: 2023-02-21

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?