Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

För Ukraina – manifestation på Stora torget

På fredag har det gått ett år sedan Ryssland inledde sin oprovocerade invasion av Ukraina, ett självständigt och demokratiskt land i Europa. På årsdagen kommer vi att manifestera vårt stöd för Ukraina på Stora torget i Karlstad, fredagen den 24 februari klockan 12:00.

En bild som visar Ukrainas flagga vaja framför en byggnad.

Under manifestationen kommer kommunfullmäktiges ordförande Monica Gundahl och Christian Holm Barenfeld att medverka från Karlstads kommun, tillsammans med biskop Sören Dalevi, landshövding Georg Andrén och Mykola Tkachuk, ukrainare i Värmland.

”Vi står med det ukrainska folket”

Ett år har gått sedan världen vaknade upp till nyheten om kriget i Ukraina. Miljontals människor har drabbats av kriget och förödelsen i dess spår. Mängder av människor har fått lämna sina hem och befinner sig nu på flykt.

– Jag förundras fortfarande att vi människor inte kommit längre utan att vi använder så gammaldags metoder som krig mot varandra. Vi borde kommit mycket längre i våra demokratiska samtal för att se till att människor ska må så bra som möjligt. Jag tror och hoppas att det ukrainska folket har fortsatt styrka att kämpa emot det eländiga krig som de dragits in i, säger Monica Gundahl, ordförande, kommunfullmäktige.

Det sociala, ekonomiska och materiella stödet för Ukraina och dess invånare är stort världen över. Under det senaste året har det ukrainska folket, med mod och beslutsamhet, visat omvärlden sin vilja att försvara sitt land och demokratin. Samtidigt är krigets kostnader en stor tragedi. Priset som betalas sker i form av förlorade människoliv, ödelagda städer och infrastruktur.

– Genom manifestationen vill vi visa att vi står med det ukrainska folket, för Ukrainas självständighet och demokratiska styre. Jag hoppas det ukrainska folket känner att vi ser och lider med dem. Låt oss göra allt för att få ett stopp på detta grymma krig, avslutar Monica Gundahl.

Välkommen att visa ditt stöd på fredag!

Sidan publicerad: 2023-02-23

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?