Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Från vänster; Peter Aspervall och Maria Kjällström.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Peter är direktör för en vecka

Under februari hade heltidsstuderande på Karlstads universitet möjlighet att tävla om att bli direktör för en vecka i Karlstads kommun. Tävlingen är nu avgjord och vinnaren är Peter Aspervall som kommer att få testa på hur det är att vara direktör i en vecka.

En man och en kvinna sitter på en bänk i solen och ler mot kameran.
Från vänster; Peter Aspervall och Maria Kjällström.

Peter studerar till civilekonom på Karlstads universitet och är inne på sin sista termin på utbildningen, men vad var det egentligen som lockade med att vara med i tävlingen?

Peter studerar till civilekonom på Karlstads universitet och är inne på sin sista termin på utbildningen, men vad var det egentligen som lockade med att vara med i tävlingen?

– Jag tycker att kommunen är en väldigt spännande organisation och jag är nyfiken på kommunens tillväxt och hur man utvecklar Karlstad på olika sätt. Det är värdefull erfarenhet att ta med sig in i arbetslivet när studierna är klara, säger Peter Aspervall.

Fem olika direktörsroller

Under fem dagar kommer Peter att gå bredvid vår skoldirektör, kommundirektör, HR-direktör, teknik- och fastighetsdirektör och utvecklingsdirektör. Dagarna är utspridda och inte förlagda under en och samma vecka för att det ska vara möjligt att kombinera med studierna.

Idag är första dagen att testa på hur det är att vara direktör, närmare bestämt skoldirektör, tillsammans med Maria Kjällström. Dagen inleddes med en workshop kring klimat och miljö tillsammans med förtroendevalda i barn- och ungdomsnämnden.

– Det är win win för båda parter, säger Maria Kjällström, skoldirektör. Vi får visa hur det är att leda en stor verksamhet, hur viktigt det är att samverka med förtroendevalda, samtidigt som vi får ta del av Peters tankar och synsätt fortsätter Maria.

Bakgrund – direktör för en vecka

Tävlingen Direktör för en vecka är kopplat till Karlstads kommuns deltagande på Karlstads universitets jobbmässan Hotspot, som i år genomfördes 15 februari. Vinnaren utsågs av en jury bestående av HR-chefer i koncernen Karlstads kommun.

– Peter har visat ett stort intresse för tävlingen och Karlstads kommun som organisation och arbetsgivare. Han är också intresserad av hur Karlstad växer och hur vi utvecklar kommunen för framtidens behov och det är kul att få visa hur vi jobbar med det, säger Gunilla Nilsson, HR-direktör i Karlstads kommun.

Sidan publicerad: 2023-04-19

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?