Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Uppskattad friskvårdsdag för seniorer

Gåfotboll, dans, boule, yoga och mycket mera. Friskvårdsdagen för seniorer på Skutberget lockade många glada besökare. – Ett trevligt och bra intitaitiv. Mycket intressant på programmet och det är alltid skönt att komma ut i friska luften, säger Margret Pedersen.

Friskvårdsdag

För andra året i rad arrangerade Karlstads kommun en friskvårdsdag för seniorer tillsammans med en rad olika samarbetspartners.

Arrangemanget hölls på Skutberget under tisdagen den 24 maj och på programmet stod gåfotboll, dans, boule, yoga, tipspromenad, tilltugg, musikunderhållning och mycket annat.

"Trevligt och bra"

Två av många besökare var Margret och Bosse Pedersen.

– Ett trevligt och bra intitaitiv. Det finns mycket intressant på programmet och det är alltid skönt att komma ut i friska luften. Det var nyttigt att få prata med olika verksamheter, exempelvis att få se vilka hjälpmedel som finns. Kul också att få smaka på goda och nyttiga saker som vi inte äter annars, säger Margret.

"Alla tiders!"

Bosse håller med:

– Det här är alla tiders! Nyttigt för äldre människar att komma ut i naturen. Vi är intresserade av att skaffa en parcykel, så det ska vi få hjälp att kolla närmare på.

Friskvårdsdag
Margret och Bosse Pedersen trivdes under friskvårdsdagen.

Positiva röster

Det hördes många positiva röster på området runt Motionscentralen.

– Bra upplägg!

– Kul att det händer nåt!

– Jättetrevligt arrangemang på en fin plats!

Minst 300 besökare

Annette Örnebring, utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun, var en av de ansvariga för friskvårdsdagen.

– Det blev en väldigt lyckad dag som var uppskattad av besökarna. Vi viste inte alls hur många besökare vi kunde förvänta oss, men vi uppskattar det till minst 300. Det känns väldigt kul.

Lyckad flytt

Flytten från Sundstatjärn till Skutberget blev ett lyckat drag.

– Vi fick möjligheter att utveckla arrangemanget ytterligare. Skutberget är en vacker plats med många möjligheter till aktiviteter.

Gott samarbete

Anette Örnebring vill tacka alla inblandade för gott samarbete.

– Det är många som har bidragit. Vi har samverkat bra inom vård- och omsorgsförvaltningen, bland annat med Maria Hasslid och hennes medarbetare. Men även med andra förvaltningar: barn- och ungdom, kultur- och fritid samt teknik- och fastighet. Jag vill också rikta ett stort tack till externa medverkande.

Friskvårdsdag
Anette Örnebring, utvecklingsledare, var nöjd med friskvårdsdagen.

Uppskattad flamencodans

Bailando Studios dansgrupp med deltagare som är 65+ stod för en uppskattad flamencouppvisning.

– Det är jättekul att vara här. Vi brukar uppträda på äldreboenden och vet hur uppskattad det är. Flamenco är för alla, gammal som ung, säger ägaren Patricia Edvardsson.

Friskvårdsdag
Bailando Studios dansgrupp 65+ underhöll, under ledning av ägaren Patricia Edvardsson (trea från höger).

Utställare/medverkande

 • Karlstads kommun
 • Friskvården i Värmland
 • Friluftsfrämjandet
 • FUB
 • Friskis och Svettis
 • Pensionärsorganisationer
 • Röda korset
 • Seniorernas hus
 • Skutbergets Wenner
 • Afasiföreningen
 • Bailando Studios
 • Yogaskolan
 • Musikduon Anders och Christer
Friskvårdsdag
Agneta Färninger Haster, aktivitetssamordnare, och Hanna Wesström, trivselvärd, på en parcykel som intresserade många besökare.
Friskvårdsdag
Digitaliseringssamordnare från Karlstads kommun visade upp modern teknik som underlättar för seniorer att hålla sig självständiga längre.

Sidan publicerad: 2023-05-24

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?