Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Från vänster, stående: Marie Persson (C) - andre vice i barn- och ungdomsnämnden, Magnus Wallgren - samordnare skolavslutningen, David Widlund - marknadschef på Värmlandstrafik, Mats Engström - polisen, ansvarig för student och skolavslutningsveckan, Anders Holtz - Svenska kyrkan, ungdomsbussen. Per Vilander - projectcoach för Lots of love, Daniel Skålerud - gymnasiechef SÄG och Liselotte Siivonen (S) - andre vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Sittande: Isabelle Axrup och Elliot Hernes - arrangörer av festivalen Lots of love.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Snart är det dags för student och skolavslutning

Bild från pressträff 25 maj inför skolavslutning och student
Från vänster, stående: Marie Persson (C) - andre vice i barn- och ungdomsnämnden, Magnus Wallgren - samordnare skolavslutningen, David Widlund - marknadschef på Värmlandstrafik, Mats Engström - polisen, ansvarig för student och skolavslutningsveckan, Anders Holtz - Svenska kyrkan, ungdomsbussen. Per Vilander - projectcoach för Lots of love, Daniel Skålerud - gymnasiechef SÄG och Liselotte Siivonen (S) - andre vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Sittande: Isabelle Axrup och Elliot Hernes - arrangörer av festivalen Lots of love.

Skolavslutningar, student och sommarlov närmar sig med stormsteg. På en pressträff 25 maj presenterade representanter från Karlstads kommun och polisen vad som gäller och händer under skolavslutningsveckan. Budskapet var att tillsammans gör vi de här dagarna till någonting fint och minnesvärt även i år!

Kommun och polis samverkar för att skapa trygghet och Ungdomar för trygghet och socialtjänstens fältare kommer att finnas ute på stan. Vi samarbetar även med andra kommuner och deras socialtjänster och fältare.

– Vi vill börja med att önska alla elever grattis till ett riktigt välförtjänt sommarlov. Vi vill också skicka med en hälsning till föräldrarna; ni känner era barn bäst. Var nyktra och beredda på att åka och hämta era ungdomar. Ta gärna en promenad på stan och kom gärna fram och hälsa, säger Mats Engström, på polisen Karlstad.

Gratis buss hem

I samband med skolavslutningen 9 juni erbjuder Värmlandstrafik alla skolungdomar en trygg hemresa genom att bjuda på hemresan med buss.

För att resa gratis hem behövs ett busskort som man hämtar på Värmlandstrafiks kundcenter på busstationen i Karlstad under veckorna 21 – 23.

En annan viktig buss som kommer finnas på plats på stan är Ungdomsbussen som Svenska Kyrkan står för.

– Vi har en budget på 1500 bullar, så vi bjuder på fika och samtidigt kommer våra volontärer finnas på stan, säger Anders Holz, samordnare för ungdomsbussen.

Lots of love

Lots of Love är en gratis musikfestival som arrangeras för ungdomar, av ungdomar på Sandgrundsudden den 9 juni kl.17.00-00.00.

Tanken bakom festivalen är att skapa ett tryggt och kärleksfullt alternativ till en skolavslutningsdag för ungdomar, fri från alkohol och droger. Under festivalkvällen är den stora scenen i fokus, där artistuppträdanden i en bred genre äger rum. De artister som uppträder är både nationellt kända och lokala artister.

På plats finns Ungdomar för trygghet, Tjejjouren och Svenska kyrkan.

Viktigt att vårdnadshavare pratar med sina barn

För föräldrar är det extra viktigt att se till att våra tonåringars firande inte slutar på fel sätt. Prata med ditt barn om alkohol och vad de ska göra under skolavslutningsveckan.

-          Var tillgänglig och beredd på att kunna hämta om någonting skulle hända. Samverka gärna med föräldrar till ditt barns kompisar så att ni är fler som har koll, säger Magnus Wallgren, processledare ANDT-frågor.

Läs mer om student och skolavslutningen: www.karlstad.se/skolavslutning2023

Sidan publicerad: 2023-05-25

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?