Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Clownerna Siv (Isabelle) och Bibi (Sara) tillsammans med Thea och Hans från Hagaborgs trygghetsboende samt Mio och Lilly från Hagaborgs förskola.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Clowner underhöll förskolebarn och seniorer

Den senaste tiden har två clowner underhållit både förskolebarn och seniorer på våra trygghetsboenden.
– Underbart! Barnen och deras skratt blir som en vitamininjektion för oss äldre, säger Hans på Hagaborgs trygghetsboende.

{"X":0.1025,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Clownerna Siv (Isabelle) och Bibi (Sara) tillsammans med Thea och Hans från Hagaborgs trygghetsboende samt Mio och Lilly från Hagaborgs förskola.

Akrobatik, teater och musik

I föreställningen Två röda prickar på picknick har clownerna Siv och Bibi ett oplanerat tårtkalas och bjuder på akrobatik, teater och musik. Den framförs av Sara Jane och Isabelle Boström från Scenbruket.

I fredags var det fullsatt i matsalen på Hagaborgs trygghetsboende. Publiken bestod av två generationer: cirka 40 barn från den intilliggande Hagaborgs förskola samt minst lika många äldre från boendet.

"En vitamininjektion"

Lilly och Mio från förskolan stortrivdes.

– Jättebra!

– Spännande!

Thea och Hans, som båda bor på trygghetsboendet, njöt av både underhållning och sällskap.

– Trevligt och roligt! Fantastiskt med så många fina barn på plats, sa Thea.

– Underbart! Kul att det händer saker. Ännu bättre med så trevligt sällskap i publiken. Barnen och deras skratt blir som en vitamininjektion för oss äldre, sa Hans.

"Härliga barnskratt"

Clownerna Bibi (Sara) och Siv (Isabelle) höll med.

– Det är väldigt roligt med en så blandad publik, både yngre och äldre. Vi har fått ett jättebra mottagande när vi har varit runt. Ibland räcker det bara med att få höra härliga barnskratt, det gör mycket, sa Sara.

Isabelle fyllde i:

– Det är en väldigt fin stämning.

"Mysig stämning och många skratt"

Trivselvärden Rose-Marie, aktivitetssamordnaren Gustav och förskolepedagogen Ulrika intygade att båda generationerna hade en trevlig stund.

– Kanonbra! Våra äldre tyckte att det var trevligt och mysigt med besök av barnen. Det var verkligen lyckat och vi ska försöka ha ett fortsatt samarbete med förskolan, sa Rose-Marie.

– Det blev lyckat och uppskattat av alla. Mysig stämning och många skratt. Barnen uppskattade själva showen. De äldre uppskattade både showen och inte minst barnens närvaro, sa Gustav.

– Barnen tyckte det var spännande och skrattade mycket. Det är nyttigt med kulturella inslag och detta var en bra teater med fint budskap. Det var roligt att se och höra mötet mellan barn och äldre. Det syntes på de äldre hur de verkligen uppskattade barnens skratt, sa Ulrika.

{"X":0.0525,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Publik bestående av två generationer.

Sidan publicerad: 2023-06-05

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?