Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Illustrerad flygvy över delar av Sannafältets sportcenter
Illustration Sweco

Illustration Sweco

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

​​Solstadens sportcenter Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023​

Karlstads kommuns satsning på nya arenor har redan lockat många evenemang och intresserade åskådare. Nu har Föreningen Sveriges Stadsbyggare utsett Solstadens sportcenter till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023.

I motiveringen lyfts vikten av sport- och fritidsanläggningar i samband med att en stad växer. Anläggningar som är väl lokaliserade, bra planerade och hållbart byggda.

Vi är glada att än en gång få ett kvitto på att den satsning vi i Karlstads kommun har gjort på framtidens arenor är viktig och värdefull. Inte bara för att skapa bra förutsättningar för både elit- och breddidrott, utan också för att främja god hälsa bland barn, unga och övriga Karlstadsbor, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstads kommun.

I motiveringen lyfts också den samverkan som skett för att få till den här satsningen.

Det började med att vi inom politiken enades på bred front om att denna stora satsning var viktig. Det är en unik överenskommelse som vi är stolta över. Sedan har våra medarbetare inom kommunen gjort ett fantastiskt jobb för att förverkliga detta tillsammans med entreprenörer och föreningslivet, säger Anders Tallgren (S).

Ingenting har lämnats åt slumpen när det gäller byggnationen av de nya arenorna. För de är inte bara smart utformade för verksamheten och tillgängliga för alla, de är också hållbart byggda och energieffektiva. Med många delar byggda i trä och med solceller.

– Jag hoppas att Karlstadsborna är stolta över de fina arenor som vi har. Och som de också varit med och gett namn åt. Och jag hoppas att alla tar chansen att besöka området, på ett arrangemang eller att bara strosa runt och vandra på intilliggande motionsspår, säger Anders Tallgren (S).

Sidan publicerad: 2023-06-21

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?