Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nominera till utmärkelsen "Årets eldsjälspris"

Förra året var första gången som landsbygdsrådet i Karlstads kommun delade ut den då nyinstiftade utmärkelsen årets eldsjäl. Nu är det dags att nominera till årets utdelning.

En livskraftig landsbygd skapar ett stabilt civilsamhälle och ett starkt näringsliv. Eldsjälar är därför mycket viktiga personer. De lägger ner stort ideellt arbete för att kommunens landsbygd och mindre tätorter ska utvecklas, för att det ska fortsätta vara attraktiva platser att bo och verka på. Utmärkelsen landsbygdsrådets eldsjälspris instiftades just för att uppmärksamma detta och förra året var första gången det delades ut.

Stefans idéer utvecklar Molkom

För att få utmärkelsen ska personen genom sina ideella insatser ha bidragit positivt till landsbygdsutvecklingen. Först ut att få utmärkelsen av landsbygdsrådet förra året blev Stefan Eriksson i Molkom med motiveringen:

Stefan är en varm, engagerad och hjälpsam person som brinner för sin hembygd Molkom. Ständigt kommer han med nya idéer om hur saker kan bli bättre – alltid med ett leende på läpparna och med mottot att ingenting är omöjligt. Upprustningen av Bruksparken, en badramp för rullstolsburna och lyftet av strandpromenaden är bara några exempel på hans initiativkraft för att värna och utveckla bygden.

Vem ska få priset i år?

– Alla som vill kan nominera någon som är ideellt engagerad och som har gjort något bra för människorna på landsbygden, säger Henrik Lindholm, landsbygdsutvecklare i Karlstads kommun.

Nu är det dags att nominera till årets utmärkelse. Vem tycker du ska få den i år?

Skicka in din nominering senast den 31 augusti via webbformuläret på karlstad.se. Länk till annan webbplats.

Vinnaren får ett diplom och 5 000 kronor vid en prisutdelning i slutet av året. En person får inte nominera sig själv och en person kan inte motta priset mer än en gång.

Sidan publicerad: 2023-06-26

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?