Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
En man och en kvinna står på en scen. Det är ett folkvimmel i förgrunden. Till höger och vänster i bild ser man banderoller med texten Dagens Samhälle
Dagens Samhälles chefredaktör Christina Kennedy samt Johan Delby, politisk reporter, på scenen i Almedalen.

Dagens Samhälles chefredaktör Christina Kennedy samt Johan Delby, politisk reporter, på scenen i Almedalen.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Karlstad blev inte Årets superkommun

Under Almedalsveckan i Visby utsågs på torsdagskvällen Umeå till Årets superkommun 2023 i kategorin “Städer och stadsnära kommuner". Karlstads kommun var en av totalt tre nominerade i just den klassen.

Nomineringen visar ändå att vi är en regional tillväxtmotor att räkna med. Att Karlstad är topp tre visar på att kommunens utveckling sker i samverkan med kommunen, näringsliv, akademin och civilsamhället, säger Karlstads kommuns kommundirektör Ulrika K Jansson.

Det är Dagens Samhälle som utser kandidaterna till Årets superkommun och har så gjort sedan 2015. Under 2020 gjorde man en paus så det här var åttonde gången som tidningen listat vilka kommuner i Sverige som står särskilt starkt rustade inför framtiden. Det är första gången som Karlstads kommun har blivit nominerad, bara det en liten seger.

Det är viktigt att Karlstad syns på en nationell arena och den här nomineringen visar att vi är på väg i rätt riktning, säger Ulrika K Jansson, som också var på plats redo för att ta emot en eventuell utmärkelse.

Den tredje nominerade kommunen i kategorin “Städer och stadsnära kommuner” var Jönköping

I år omfattade undersökningen 144 mått fördelade över 18 kategorier som till exempel ekonomi, kultur, näringsliv, miljö, hållbarhet, arbetsmarknad, äldreomsorg och skola.

Kungsbacka kommun vann i kategorin Storstadskommuner och Varberg i kategorin “Småstads- och landsbygdskommuner.

Sidan publicerad: 2023-06-29

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?