Älven och byggnader i centrala Karlstad från ovan.

Karlstad – femte bästa kommunen i landet att leva i

Tidningen Fokus har under många år rankat landets kommuner utifrån var det är bäst att leva. I årets rankning hamnar Karlstads kommun på en femte plats!

Sedan 2006 har Fokus rankat Sveriges kommuner utifrån var det är bäst att leva. Årets rankning är baserad på en helt ny analysmodell som tagits fram i samarbete med analysföretaget Infostat.

I undersökningen jämförs de 290 kommunerna i nio huvudkategorier: Privatekonomi, trygghet, jobb, utbildning och barnomsorg, infrastruktur, serviceutbud, fritid, vård och omsorg. offentlig ekonomi.

På första plats kom Luleå, följt av Umeå och Täby. Karlstad kommun hamnade på en hedrande femte plats.

– Verkligen kul! Vi som bor i Karlstad vet ju att det är en bra kommun att leva i. En kommun som präglas av tolerans, humanism och medmänsklighet. Och allt det här skapar ju vi Karlstadsbor tillsammans, så det känns väldigt roligt att vi hamnar så högt i den här rankingen. Speciellt när vi också alldeles nyligen varit nominerade till årets superkommun. Det är ett kvitto på att vi är en attraktiv kommun på många områden, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Topp fem bland värmländska kommuner:

  • Karlstad, plats 5
  • Hammarö, plats 42
  • Arvika, plats 45
  • Forshaga, plats 76
  • Kristinehamn, plats 81.

 

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024