Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se

Från vänster; Gunilla Nilsson, HR-direktör, Peter Aspervall och Katarina Äleklint, kommunikationsdirektör.

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Direktörspraon: ”Jag vill jobba här”

Studenten Peter Aspervall har fått testa på hur det är att vara direktör hos oss då han vann tävlingen ”Direktör för en vecka” som anordnades i samband med jobbmässan Hotspot på Karlstads universitet.

{"X":0.165,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Från vänster; Gunilla Nilsson, HR-direktör, Peter Aspervall och Katarina Äleklint, kommunikationsdirektör.

– Varje dag gav energi och viljan att börja jobba på Karlstads kommun växte sig starkare för varje gång jag fick träffa alla härliga personer. Jag har nog faktiskt inte varit på något företag som har känts så välkomnande innan, säger Peter.

Fem olika direktörsroller

Under fem dagar har Peter gått bredvid vår skoldirektör, kommundirektör, HR-direktör, teknik- och fastighetsdirektör och utvecklingsdirektör. Dagarna har varit utspridda och inte förlagda under en och samma vecka för att det skulle vara möjligt att kombinera med studierna. Han är nu klar med sina studier på Karlstads universitet och kan nu titulera sig civilekonom och vem vet, kanske även direktör i Karlstads kommun i framtiden.

– Jag har fått en helt annan uppfattning av hur kommunanställda är i allmänhet och hur direktörsarbetet ser ut. Det har varit en mycket givande och intressant tid som jag inte ville skulle ta slut. Förhoppningsvis dyker det upp en tjänst som jag kan söka hos er och då ses vi igen, säger Peter.

Vi håller såklart tummarna för att Peter kommer tillbaka till oss någon gång.

– Ett lyckat koncept med win-win för både arbetsgivare och student. Han fick känna på våra olika direktörsroller och vi fick ta del av Peters kloka inspel och tankar. Det var kul att höra hans upplevelse av kommunen och att han är sugen på jobb hos oss i framtiden, säger Gunilla Nilsson, HR-direktör.

Bakgrund – direktör för en vecka

Tävlingen Direktör för en vecka är kopplat till Karlstads kommuns deltagande på Karlstads universitets jobbmässan Hotspot, som i år genomfördes 15 februari. Vinnaren utsågs av en jury bestående av HR-chefer i koncernen Karlstads kommun.

Bilder från direktörsveckan:

{"X":0.0425,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Peter tillsammans med kommundirektör Ulrika K Jansson
{"X":0.235,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör och Peter besökte Sjöstadsverket
{"X":0.2025,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Peter och skoldirektör Maria Kjällström utanför Herrhagsskolan

Sidan publicerad: 2023-07-05

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?