Sola i Karlstad står staty vid Klarälvens strand i centrala Karlstad.

Nominera Årets Sola 2023

Vem tycker du ska bli Årets Sola 2023? Nu är det dags att nominera din kandidat.
– Vi letar efter någon som gjort något extra bra i Karlstadsregionen, som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande. Nu kan du nominera din favorit, säger Ann Otto Nemes, utvecklingsdirektör och ordförande i juryn.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

• Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.
• Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.
• Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt egna värdshus. Hon levde och verkade i Karlstad på 1700-talet och kallades för Sola i Karlstad för att hon alltid var så glad, driftig och gästvänlig.

Årets Sola kan vara en privatperson, företrädare för en förening eller ett företag. Det behöver inte vara en kvinna.

Senast den 30 september vill vi ha förslagen. En jury utser sedan vinnaren bland de nominerade. Årets Sola presenteras på galan 100° Karlstad den 17 november. Vinnaren får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

22 Juli 2024