portträttbilder av en kvinna och en man.
Ameli Wahlström och Mikael Nilsson.

Rektorer nominerade till prestigefyllt skolledarpris

Rektorerna Amelie Wahlström och Mikael Nilsson är båda nominerade i kategorin Årets rektor som utses på Skolledargalan 19 oktober.

Skolledargalan är en återkommande gala som hyllar framgångsrika skolledare från hela landet. Kategorin Årets rektor är en av fem kategorier. För att bli nominerad i kategorin ska man vara en rektor som exempelvis över tid utvecklat, initierat och organiserat en stödjande miljö för lärande, fokuserat på kvalitet i verksamheten eller genom sitt ledarskap gjort skillnad för elever och medarbetares utveckling och lärande.

–Jag är stolt och samtidigt glad att rektorer i den kommunala grundskolan uppmärksammas för det viktiga uppdrag och ansvar som rektor har. Jag vet att både Amelie och Mikael varje dag gör skillnad för elevers möjligheter att lyckas, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan, Karlstads kommun.

Amelie Wahlström är rektor på Rudsskolan och har jobbat som rektor i Karlstads kommun i totalt tolv år.

–Jag blev glatt överraskad! Och såklart jätteglad.

Mikael Nilsson har varit rektor i cirka 19 år och jobbar idag på Färjestadsskolan:

–Det känns kul att det finns personer i ens närhet som ser och uppskattar det arbete en gör.

Vinnarna presenteras på Skolledargalan som hålls på Nalen i Stockholm 19 oktober. Förutom Årets rektor finns även kategorierna Årets innovationspris, Årets värdegrundsarbete, Årets demokratiarbete samt Årets elevhälsoarbete.

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

18 April 2024