Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Ida Hallquist - ambassadör för vardagshjältar 2023
"Att vara ung är ju sannerligen inte lätt många gånger. Och därför tycker jag att det är viktigt att lyfta vardagshjältar som jobbar för att barn och unga ska må så bra de kan i resan i att hitta sig själva och allt vad uppväxt nu innebär."

"Att vara ung är ju sannerligen inte lätt många gånger. Och därför tycker jag att det är viktigt att lyfta vardagshjältar som jobbar för att barn och unga ska må så bra de kan i resan i att hitta sig själva och allt vad uppväxt nu innebär."

Denna artikel är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu är det dags att nominera årets vardagshjältar!

Nu är det dags för Karlstadsborna att nominera sina vardagshjältar. För fjortonde året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad.

Förutom Karlstads kommuns verksamheter är nomineringen öppen för ideella föreningar, organisationer och privatpersoner.

Stolt ambassadör

Det är en tradition att kända Karlstadsprofiler är ambassadörer för vardagshjältar och årets ambassadör är Ida Hallquist.

- En vardagshjälte för mig är en person som inte vet om att den är just det, alltså vardagshjälte. För deras goda gärningar har ingen baktanke eller krav på att få någonting tillbaka. De är människor som bara ger. Det är liksom deras personlighet att vara fina och viktiga för sin omgivning. Rakt igenom fina människor helt enkelt.

Att få en förfrågan om att vara ambassadör för denna kampanj känns som ett kvitto på att man ses som en människa som tycker att dessa engagemang är viktiga. Och det tar jag som en superkomplimang! Jag tycker att detta är så otroligt viktigt av flera anledningar. Dels för att lyfta de redan befintliga vardagshjältarna. Men också för att en kampanj likt detta kan inspirera andra att agera, säger Ida.

Hjältar som gör skillnad

- Dagligen har vi vardagshjältar runt omkring oss som gör skillnad för våra barn och unga lite i det dolda och som är värda extra uppmärksamhet, säger Magnus Wallgren, samordnare för vardagshjältar.

Nomineringstiden är 29 augusti -17 september.

Sidan publicerad: 2023-08-29

Sidan uppdaterad: 2023-12-01

Hittade du det du sökte på sidan?